Michael van Gerwen kritiserer PDC’s verdensrangliste

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensetteren er ikke helt tilfreds med PDC’s ranglistesystem, til trods for at han selv har indtaget førstepladsen siden 2014.

Han har været nummer et på verdensranglisten, siden han vandt sin første af i alt tre VM-titler i januar 2014. Titlen som verdensetter betyder dog ikke, at Michael van Gerwen udelukkende har positive ord til overs for PDC’s ranglistesystem. I et interview med det engelske medie Online Darts udtalte den 31-årige hollænder således, at han ville foretrække, hvis ranglistesystemet blev lavet om.

– Jeg synes ikke, at ranglistesystemet er det rigtige, hvilket jeg har sagt mange gange før, lød det indledende fra “MVG”.

– Jeg synes i stedet, at de (PDC, red.) burde anvende et pointsystem, for enhver der vinder to VM-titler i træk, vil blive nummer ét, uanset hvilke resultater vedkommende ellers har lavet. Så nej, jeg synes ikke, det er perfekt, forklarede Michael van Gerwen.

Kommentaren faldt efter, at den engelske dartjournalist Phill Barrs konfronterede hollænderen med, at både Peter Wright og Gerwyn Price kan overtage førstepladsen på verdensranglisten, såfremt en af de to vinder det igangværende verdensmesterskab.

PDC’s verdensrangliste kører over en to-årig periode, hvor alle præmiepenge fra PDC’s ranglisteturneringer bliver ført over til verdensranglisten. Her er PDC tidligere blevet kritiseret for, at præmiepengene ved VM er uforholdsvis store i forhold til PDC’s øvrige TV-turneringer. Eksempelvis bliver den kommende verdensmester tildelt en præmiecheck på godt og vel 4 millioner danske kroner, alt imens vinderen af World Matchplay, der er PDC’s næststørste ranglisteturnering, vinder godt og vel 1,2 millioner danske kroner.

Michael van Gerwen møder i aften engelske Ricky Evans i tredje runde ved det igangværende verdensmesterskab. Du kan se hele kampprogrammet her.


Læs også: 

Så mange præmiepenge kan PDC-spillerne være gået glip af som konsekvens af corona

Så meget tjener spillerne ved VM i dart

Podcast: VM Special – analyse af VM indtil nu og diskussion af favoritfeltet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*