Efter fantastisk VM-finale: Michael Smith er verdensmester og ny nummer et på verdensranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Tredje gang blev lykkens gang for Michael Smith, der i karrierens tredje VM-finale tirsdag aften vandt PDC’s verdensmesterskab med en 7-4 sejr over Michael van Gerwen.

32-årige Michael Smith er ny verdensmester og overtager samtidig førstepladsen på PDC’s verdensrangliste. Det er faktum, efter englænderen tirsdag aften besejrede Michael van Gerwen 7-4 i VM-finalen i Alexandra Palace.

Michael Smith var også i VM-finalen i 2019 og 2022. Her tabte han dog begge gange til netop Michael van Gerwen og sidenhen Peter Wright. For van Gerwens vedkommende betyder finaleresultatet, at hollænderen nu har tabt sine seneste to VM-finaler. Sidste den tredobbelte verdensmester løftede Sid Waddell-trofæet var i 2019.

Foruden VM-trofæet og den øvrige hæder indkasserer Michael Smith også en præmiecheck på 500.000 pund svarende til 4,2 millioner danske kroner. Det er nok til at sende den tidligere ungdomsverdensmester op som nummer et på verdensranglisten, hvor den tidligere verdensetter Gerwyn Price sendes helt ned som nummer fire. Andenpladsen indtages fortsat af Peter Wright, mens Michael van Gerwen er henvist til tredjepladsen.

Muligvis darthistoriens bedste leg

Selve finalen blev indledt med et særdeles højt niveau fra begge spillere. Både Michael Smith og Michael van Gerwen stod således noteret for gennemsnit omkring 105 efter kampens første fem sæt.

På dette tidspunkt levede Michael van Gerwen op til favoritværdigheden, da han spillede sig foran 3-2. Herfra faldt niveauet dog en anelse, og særligt ‘MVG’ havde flere markante udfald i anden halvdel af opgøret. Det udnyttede ‘Bullyboy’, der herfra vandt fire sæt i træk, inden han til sidst afgjorde kampen med slutcifrene 7-4. Michael Smith landede til sidst et gennemsnit på 100,87, alt imens Michael van Gerwen snittede 99,58.

Ser man bort fra finalens høje niveau samt at det var Michael Smiths første VM-titel i karrieren, så vil VM-finalen formentlig også blive husket for det tredje leg i kampens andet sæt.

Her fuldendte Michael Smith således det, der må betegnes som det bedste leg i dartsportens historie. Her brød den regerende Grand Slam-vinder Michael van Gerwens udlæg med en 9-darter, efter at ‘MVG’ selv havde misset double 12 for det perfekte leg.

Du kan se Michael Smiths 9-darter i VM-finalen mod Michael van Gerwen her:

Kommer til Danmark den 20. januar

Michael Smith kan dagen derpå glæde sig over en kort dartferie, inden den nye verdensmester allerede torsdag den 12. januar skal i aktion igen. Det sker på World Series-touren, hvor verdensetteren første gang skal tituleres ‘champion of the world’ ved Bahrain Darts Masters.

Allerede ugen efter vil man kunne opleve både Michael Smith og Michael van Gerwen på dansk jord, idet de to VM-finalister begge har takket ja tak til en invitation til Nordic Darts Masters i Forum i København. Det kan du læse mere om her.

Se/gense højdepunkterne fra VM-finalen 2023:


Læs også:

Her er deltagerne ved Nordic Darts Masters 2023

Stilhed midt i stormen: Price blev blæst ud af Ally Pally

Michael van Gerwen kørte Duijvenbode over på spændingsforladt dartdag

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*