Michael van Gerwen kørte Duijvenbode over på spændingsforladt dartdag

Michael van Gerwen
Foto: Kieran Cleeves/PDC

Meget lagde op til spændende kampe fra fjerde runde fredag, men sådan blev det aldrig rigtigt. Heller ikke da Michael van Gerwen mødte Dirk van Duijvenbode.

Michael van Gerwen har været udråbt til den helt store favorit til VM-titlen i denne omgang. Og måske er der noget om snakken.

Fredag aften skulle han således op mod landsmanden Dirk van Duijvenbode, som spillede en fuldstændig suveræn kamp Ross Smith den anden dag. Men den “nye hollænder” fandt aldrig det niveau, da han skulle forsøge at presse Michael van Gerwen i kampen om kvartfinalen.

Michael van Gerwen kom nogenlunde uhændret foran 2-0, og allerede der så det ud til, at det skulle blive en kort kamp.

Dirk van Duijvenbode fik dog sikret sig det tredje sæt, og så var der en smule håb for lidt mere spænding i opgøret. Men sådan blev det alligevel aldrig. For selvom det fjerde sæt skulle ud i det femte og afgørende leg, så var det Michael van Gerwen der sikrede sig det, og så var det som om, at luften gik ud af ballonen for Dirk van Duijvenbode, som slet ikke fik presset den tidligere verdensmester i det sidste sæt i kampen, for Michael van Gerwen vandt det med 3-0 uden at blive presset.

Og den mangel på spænding, som var tilfældet for dette opgør – ja det var tilfældet for rigtig mange opgør denne fredag.

En eftermiddag uden den store spænding

Eftermiddagsprogrammet startede med et rent belgisk opgør mellem Dimitri Van den Bergh og Kim Huybrechts. Et opgør mellem de to World Cup-kammerater.

Men havde man håbet på et spændende opgør, så blev man slemt skuffet. Dimitri Van den Bergh satte sig tidligt på opgøret, og spillede med et meget højere gennemsnit end Huybrechts. Det betød også, at den unge belgier tog kampens første sæt med 3-0.

Herefter kom Kim Huybrechts bedre med i kampen og vandt nogle legs, men kom alligevel aldrig mere med end at Dimitri Van den Bergh vandt kampen med 4-0, hvor han altså vandt de nødvendige 12 legs mod Huybrechts tre.

I den efterfølgende kamp var der heller aldrig den store tvivl om resultatet. Gabriel Clemens kom således nemt foran 1-0 mod skotske Alan Soutar, og selvom den karismatiske skotte fik udlignet til 1-1, fik han alligevel aldrig løftet sit spil til det niveau, som han ellers tidligere har vist i turneringen.

Dermed kunne Gabriel Clemens tage tre sæt i streg, hvilket sikrede ham sejren på 4-1, og dermed er tyskeren klar sin første VM-kvartfinale nogensinde.

Og så var det tid til eftermiddagens største og sidste opgør, da Michael Smith og Joe Cullen skulles slås om en plads i kvartfinalerne.

Men her kom der heller aldrig rigtig den store tvivl om kampens udfald – men i modsætning til de tidligere kampe, var det fordi, at Michael Smith spillede så suverænt, at Joe Cullens ellers fornemme niveau, simpelthen bare ikke var nok.

Således spillede Michael Smith med over 100 i snit i tre af de fem sæt, som det hele endte med, og han var endda oppe at kysse de 120 i et enkelt af sættene. Og da Cullen primært holdt sig i 90’erne, var der altså ikke meget at komme efter, og derfor vandt Michael Smith altså kampen med 4-1, og med et gennemsnit lige over de 103.

Farvel til Cross og Humphries

Udover kampen mellem Michael van Gerwen og Dirk van Duijvenbode, bød aftenprogrammet også på kampene mellem Rob Cross og Chris Dobey, og så kampen mellem Luke Humphries og Stephen Bunting.

Og kigger man på seedningen for de fire spillere, så var det to overraskelser, der fandt sted – men dog igen uden den store spænding.

Mest spænding var der at finde i opgøret mellem Rob Cross og Chris Dobey, som endte med en 4-2 sejr til Dobey.

Rob Cross kom ellers foran 1-0 og 2-1, men han fik aldrig ordentligt fat i kampen og da Chris Dobey samtidig spillede med et rigtig solidt niveau, så var der ikke meget at komme efter for Rob Cross i opgøret.

I kampen mellem Stephen Bunting og Luke Humphries, lagde Bunting så hårdt fra land, at Humphries aldrig rigtig var med i kampen.

For selvom Humphries fik reduceret til 2-1 i det tredje sæt, så fik han aldrig fat i det niveau, som vi ellers har tidligere har set fra ham i denne sæson, og da Bunting snittede lige omkring de 100, var niveauforskellen simpelthen bare for stor mellem de to spillere.

Nu skal vi lige have afholdt en nytårsaften, og så er der ellers dart igen den 1. januar.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagsprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab fredag 30. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab fredag 30. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Fredag 30. december
Eftermiddagsprogram
3x Fjerde runde
Dimitri Van den Bergh 4-0 Kim Huybrechts (3-0, 3-2, 3-1, 3-0) (R4)
Gabriel Clemens 4-1 Alan Soutar (3-0, 1-3, 3-0, 3-2, 3-2) (R4)
Michael Smith 4-1 Joe Cullen (3-2, 0-3, 3-0, 3-2, 3-2) (R4)

Aftensprogram
3x Fjerde runde
Chris Dobey 4-2 Rob Cross (1-3, 3-0, 0-3, 3-2, 3-1, 3-2) (R4)
Michael van Gerwen 4-1 Dirk van Duijvenbode (3-1, 3-1, 1-3, 3-2, 3-0) (R4)
Stephen Bunting 4-1 Luke Humphries (3-1, 3-0, 1-3, 3-2, 3-0) (R4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*