Dartnyheder.dk erfarer: Forventer stærkt fald i antallet af danske deltagere ved Q-School 2023

Foto: Modus

Sidste år deltog 10 danskere ved PDC’s Q-School. Når turneringen begynder den 9. januar i år, så vil der muligvis kun være tre rød-hvide repræsentanter ved den europæiske Q-School i Kalkar i Tyskland.

På mandag den 9. januar begynder PDC’s Q-School. Her vil de tilmeldte spillere have muligheden for at vinde et af PDC’s eftertragtede Tour Cards, der giver adgang til PDC’s Pro Tour.

Sidste år skrev Vladimir Andersen som bekendt historie, da han som den første dansker nogensinde vandt et Tour Card på den europæiske Q-School. Samtidig blev der slået dansk deltagerrekord, da hele 10 spillere med et rødbedefarvet pas dengang havde taget turen til Tyskland.

Når Q-School begynder på mandag vil den positive stime med danske deltagere dog falde betydeligt. Det erfarer Dartnyheder.dk.

På nuværende tidspunkt har Dartnyheder.dk fået bekræftet, at Andreas Toft Jørgensen, Michael Ladefoged og Bent Lambertsen deltager ved Q-School i næste uge. Til gengæld er det også bekræftet, at hverken Simon Bak, Niels-Jørgens Hansen, Tom Veje Kristensen, Peter Hviid Jensen eller Michael Seemann deltager. Alle seks spillere var ellers med ved Q-School i 2022. Det samme var Niels Heinsøe og Ivan Springborg Poulsen. Dartnyheder.dk har dog ikke fået bekræftet, om netop de to spillere har i sinde at deltage igen i den kommende uge.

En anden prominent dansker der med sikkerhed ikke deltager ved Q-School 2023 er den 24-årige landsholdsspiller Benjamin Drue Reus, der overfor Dartnyheder.dk oplyser, at han ikke har haft mulighed for at deltage på grund af et praktikforløb.

Deadline for tilmelding ved Q-School 2023 er fredag den 6. januar klokken 15 dansk tid.


Tilmeldte danskere ved PDC’s Q-School:
2019: 3
2020: 7
2021: 9
2022: 10 (11 tilmeldte, men Simon Bak måtte melde afbud efter positiv Covid-19 test)
2023: 3 (mulighed for flere)


Læs også:

Efter fantastisk VM-finale: Michael Smith er verdensmester og ny nummer et på verdensranglisten

Statistik: Sådan gik det de danske Q-School deltagere i 2022

Officielt: Vladimir Andersen har vundet et Tour Card

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*