Corey Cadby vinder Tour Card på førstedagen ved Q-school

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Fra i dag og frem til d. 21. januar afvikles PDC’s Q-school hvor over 600 spillere kæmper om i alt 33 Tour Cards til PDC’s Pro-Tour gældende for de næste to år frem.

Den tidligere ungdomsverdensmester, 22-årige Corey Cadby, kan nu for første gang i karrieren kalde sig fuldgyldigt medlem af PDC, efter at han i dag – med otte sejre i træk – sikrede sig ét af de to Tour Cards som var på spil ved den engelske Q-school. Det samme gør sig gældende for den 56-årige Eddie Dootson, som dermed er den ældste vinder af et Tour Card ved Q-school nogensinde.

Ved den europæiske Q-school var der succes for 21-årige Jeffrey de Zwaan som vandt det eneste Tour Card som dagligt er på spil for de ikke-storbritanniske eller irsk bosiddende spillere. De Zwaan som ligeledes vandt sit Tour Card på førstedagen tilbage i 2016, men altså mistede det ved udgangen af 2017.

Det lykkedes dermed ikke for nogen af de håbefulde BDO-spillere at sikre sig i Tour Card i første omgang. Danny Noppert var tættest på, da han nåede hele vejen til semifinalen ved den europæiske Q-school, men altså måtte se sig endeligt besejret af Dirk van Duijvenbode som sidenhen tabte til førnævnte de Zwaan med 5-4 i finalen.

Blandt de etablerede BDO-spillere var Cameron Menzies tættest på at vinde et Tour Card i den engelske Q-school. En placering blandt de sidste 32 var dog langt fra nok for BDO-ranglistens nummer seks.

Den bedst placerede nordiske dartspiller blev Finlands Kim Viljanen som nåede blandt de sidste otte på den europæiske Q-school.

Uddybende resultater fra Q-school kan findes på PDC’s hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*