Alan Tabern, Robert Owen og Mario Robbe sikrer sig Tour Cards

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

51-årige Alan Tabern var blandt vinderne på andendagen ved PDC’s Q-school.

Alan Taberns karriere peakede i årene 2006-2010, hvor han blandt andet nåede en semifinale ved UK Open og en kvartfinale ved PDC’s verdensmesterskab. De seneste år har dog været op ad bakke for den rutinerede englænder, hvilket er den primære faktor til at han mistede sit Tour Card ved årsskiftet. I dag lykkedes dem ham alligevel at sikre fortsat medlemskab i PDC, på baggrund af otte sejre i træk ved andendagen af PDC’s igangværende Q-school. Undervejs blev det blandt andet til en sejr over BDO-ranglistens nummer fire, Jamie Hughes.

Også Robert Owen oplevede succes på de engelske Q-school, hvor han ligeledes kunne række armene i vejret efter at have besejret Mike Norton i den afgørende kamp om et Tour Card. 33-årige Robert Owen har fortsat sit egentlige gennembrud til gode, men kvalificerede sig sidste år til PDC’s Dutch Darts Masters hvor han noget overraskende spillede sig hele vejen til kvartfinalen.

På den europæiske Q-school triumferede hollandske Mario Rubbe, hvor han med en 15-darter i sidste og afgørende leg besejrede Frantisek Humpula i finalen. 44-årige Mario Rubbe har tidligere gjort sig i BDO/WDF-regi, hvortil karrierens hidtil bedste individuelle resultat var en semifinale ved WDF’s world cup i 2007.

Med dagens øvrige resultater er det fortsat ikke lykkedes for de etablerede BDO-profiler at komme tættere på et Tour Card. Foruden de i alt 12 Tour Card som udledes til vinderne af de i alt fire Q-school turneringer, udledes der yderligere 21 Tour Cards til de spillere som undervejs har samlet flest point sammen til Q-school ranglisten. Her er Danny Noppert indtil videre den bedst placerede med syv point på den europæiske rangliste, hvilket rækker til en foreløbig delt tredjeplads. På den engelske Q-school er der dog langt vej igen for BDO-profilerne, hvor Jamie Hughes indtil nu er den bedsteplacerede med i alt fem point, hvilket dog er langt udenfor top 10. Det er dog markant bedre end spillere som Jeff Smith og Darryl Fitton som hver i sær er noteret for henholdsvis to og et point, mens Tony O’Shea endnu har til gode at vinde en kamp. Andre nævneværdige profiler som Dean Winstanley, Wes Newton og Colin Lloyd kæmper ligeledes en hård kamp i bunden af ranglisten, med nu blot to dage tilbage af Q-school.

Finlands Ulf Ceder var i dag den bedst placerede nordiske dartspiller med en kvartfinale.

Alle dagens resultater kan ses på PDC’s hjemmeside. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*