Michael Smith og Michael van Gerwen spillede sig sikkert i finalen

Tekst: Dartnyheder

Michael van Gerwen
Foto: Taylor Lanning/PDC

Der var aldrig den helt store tvivl. Mandag aften var Michael Smith og Michael van Gerwen de to absolut bedste semifinalister, hvilket betyder, at vi får en gentagelse af finalen fra 2019.

Mandag aften skulle årets to semifinaler ved VM afgøres. De to kampe stod mellem Michael Smith og Gabriel Clemens, og så Michael van Gerwen mod Dimitri Van den Bergh.

Og det var Smith og Clemens der lagde fra land – og det gjorde de med bravur. Kampens første sæt blev således spillet med et utrolig højt niveau, hvor begge spillere var et stykke over de 100 i snit. Det var dog Michael Smith, som tog kampens første sæt.

Herefter var det så Clemens der sikrede sig et sæt, inden Michael Smith endnu en gang kunne bringe sig i front, blandt andet med en flot 144-lukning undervejs i det tredje sæt.

Generelt var Michael Smith flyvende på de høje lukkere mandag aften, og det skulle i flere omgange vise sig at være yderst kampafgørende. For flere gange hvor Clemens stod på en forholdvis lav og nem lukning, så kom Michael Smith blot tonsende bagfra og lukkede endnu en gang, på trods af, at have mere end 100 tilbage.

Derfor var det også en stakket frist, da Clemens fik udlignet til 2-2, for herfra så Michael Smith sig ikke tilbage, og da englænderen først kom foran med 4-2, virkede det ikke til, at tyskeren havde så meget tilbage i tanken. Han kæmpede ellers ihærdigt for at tage det syvende sæt, men da Michael Smith også tog det, var det tydeligt, at Clemens var opbrugt i kampens ottende sæt, som Michael Smith vandt med 3-1.

Dermed vandt Michael Smiith kampen med 6-2, snittede 101,85 og lavede 19 180’ere undervejs.

MvG destruerede den dansende belgier

Så var det tid til aftenens anden semifinale, hvor Dimitri Van den Bergh skulle op mod VM’s absolut mest formstærke spiller i form af Michael van Gerwen.

Og det skulle vise sig at være en kamp, som Dimitri Van den Bergh nok bare gerne vil have i glemmebogen hurtigst muligt.

Belgieren var ellers nogenlunde med i første sæt, blandt andet med en flot 170-lukning, men måtte alligevel se sig slået 3-2. Herefter tog Michael van Gerwen kampens andet sæt med 2-0, og så var grundstene allerede lagt for den tidligere verdensmester.

Kampens tredje sæt vandt hollænderen så igen med 3-0 – men det mest imponerende ved det sæt, var hans gennemsnit på 128,83, en lukkeprocent på 100 og så lige en 170-lukning.

I kampens fjerde sæt bed Dimitri Van den Bergh igen en smule fra sig og bragte sættet ud i det femte og afgørende leg, men alligevel var det igen hollænderen der vandt sættet.

Og da belgieren ikke vandt et eneste leg i de næste to sæt, kunne Michael van Gerwen altså konstatere, at han havde spillet sig i finalen med en sejr på 6-0, et gennemsnit på 108,28, samt kun have tabt fire legs i hele kampen.

Dermed får vi altså en gentagelse af finalen fra 2019, hvor Michael van Gerwen vandt 7-3 og sikrede sig sit tredje og seneste verdensmesterskab.

Kampen spilles i aften klokken 21.00, og kan ses på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.

Se/gense højdepunkterne fra semifinalerne ved PDC’s verdensmesterskab mandag 2. januar:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Mandag 2. januar

2x Semifinaler

Michael Smith 6-2 Gabriel Clemens (3-2, 2-3, 3-2, 2-3, 3-0, 3-2, 3-2, 3-1)
Michael van Gerwen 6-0 Dimitri Van den Bergh (3-2, 3-0, 3-0, 3-2, 3-0, 3-0)


PDC’s verdensmesterskab – kampprogram
Tirsdag 3. januar
Aftensprogram (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Finale
Michael Smith v Michael van Gerwen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*