Stålfaste Gary Anderson: ‘Jeg skal nok vinde endnu en VM-titel, det er helt sikkert’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson tabte tidligere på året VM-finalen til Gerwyn Price. Det ændrer dog ikke på, at ‘The Flying Scotsman’ er overbevist om, at han har endnu en VM-titel ventende forude.

Selvom de fleste nok kan blive enige om, at Gary Anderson ikke længere er på det niveau, som fra 2014-2018 sikrede ham to VM-titler og sejre ved både UK Open, World Matchplay og Premier League, så er hovedpersonen selv ikke i tvivl. Den 50-årige skotte er således fuldstændig overbevist om, at han potentialet til at vinde endnu en VM-titel, og dermed blive den blot tredje spiller i historien efter Phil Taylor og Michael van Gerwen, der vinder tre verdensmesterskaber i PDC. Det fortæller ‘The Flying Scotsman’ til Sky Sports.

– Jeg skal nok vinde endnu en VM-titel, det er helt sikkert. Jeg har fået sulten og viljen tilbage, og alt til trods så elsker jeg stadig spillet, lyder det.

Dermed indrømmer Gary Anderson også, at han fortsat har en kærlighed til dartsporten, til trods for at han de seneste år har været ude og kritisere spillere som eksempelvis Gerwyn Price og Mensur Suljovic, for at de skulle forsøge at “ødelægge” sporten ved at forsøge at spolere modstandernes spil med høje jubelbrøl og langsomt spil.

Læs også: Gary Anderson: Dart er ikke længere den samme sport, som da jeg startede

– Jeg er gammeldags, og jeg ønsker bare at spille dart, på den måde som det var tiltænkt. Jeg ønsker at bevise mig overfor kritikerne, men endnu vigtigere overfor mig selv, uddyber Anderson.

– Gennem de seneste måneder lykkedes det mig at spille mig i de to største finaler ved World Matchplay og VM, og det var selvom jeg ikke spillede godt. Jeg er helt overbevist om, at hvis jeg bare kan komme i nærheden af min egen topform, så vil jeg være en stor trussel.

Efter VM-finalen er Gary Anderson rykket op som nummer otte på verdensranglisten, og er derfor fortsat direkte kvalificeret til de største TV-turneringer. En VM-exit før VM’s tredje runde ville ellers have betydet, at skotten ville være rykket helt ned som nummer 22 på ranglisten.

Gary Andersons skal i aktion for første gang efter VM-finalen nu på lørdag, hvor han træder direkte ind i anden runde ved ‘The Masters’. Indtil da kan du varme op til turneringen ved at lytte til Dartnyheder.dk’s seneste podcast, hvor vi ser frem mod Masters-turneringen, og i den forbindelse har fornemt besøg af verdensranglistens nummer 22, Jeffrey de Zwaan. Du kan høre podcastet via afspilleren lige her nedenfor i både Spotify og Soundcloud.


Læs også:

Jeffrey de Zwaan til Dartnyheder.dk: Om at træne med Barneveld og ambitioner om Premier League

Dansk Dart Union offentliggør: Her er bruttolandsholdene for 2021

Opdateret verdensrangliste efter VM

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*