Optakt: I aften begynder The Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I aften klokken 20:00 begynder årets første TV-turnering siden VM, hvor blandt andre Dimitri van Den Bergh vil være blandt hovedpersonerne.

I aften begynder årets første TV-turnering siden VM. Klokken 20:00 markerer således indledningen på ‘The Masters’, der i år bliver afholdt for niende år i træk. Turneringen har de foregående otte år samlet de 16 højst placerede spillere på verdensranglisten, men i år er turneringen udvidet, så det i stedet er verdensranglistens top 24, der kæmper om Masters-trofæet og vinderchecken på godt og vel en halv million danske kroner.

Det udvidede deltagerfelt betyder i øvrigt, at top otte på verdensranglisten er seedet direkte videre til turneringens anden runde, og derfor først skal i aktion i morgen. Fredagens kampprogram byder derfor på otte indledende kampe mellem nummer 24 til ni på verdensranglisten.

Masters afgøres i øvrigt på søndag, og umiddelbart herefter er der forventninger til, at PDC vil annoncere navnet på den sidste af de i alt 10 Premier League spillere. På forhånd er spillere som Michael Smith, James Wade og Dave Chisnall blandt favoritterne i dét kapløb, men selv spillere som Adrian Lewis og Chris Dobey, der indtager 24.- og 23. pladsen på verdensranglisten, vil formentlig kunne spille sig i Premier League, såfremt de leverer et godt resultat til Masters.

Michael van Gerwen indtager favoritrollen

Spørger man bookmakerne, så er det hollandske Michael van Gerwen, der indtager favoritrollen ved Masters. Den tredobbelte verdensmester vandt da også Masters-trofæet alle år mellem 2015-2019.

I år vil ‘MVG’ dog skulle forholde sig til, at han ikke længere indtager førstepladsen på verdensranglisten, eftersom Gerwyn Price overtog dén placering, da waliseren vandt VM-titlen den 3. januar. Gerwyn Price og Michael van Gerwen kan i den forbindelse risikere at møde hinanden i finalen, men allerede i en potentiel kvartfinale kan ‘The Iceman’ støde ind i Gary Anderson, hvilket vil markere en gentagelse af VM-finalen.

Masters begynder i aften klokken 20:00 og kan ses live på Viaplay og PDC.tv. Du kan se det fulde kampprogram for Masters lige her nedenfor, alt imens du kan lytte til det seneste podcast fra Dartnyheder.dk, hvor vi varmer op til Masters-turneringen, og sågar har fornemt besøg af Jeffrey de Zwaan, der selv støder ind i Daryl Gurney i første runde.


Masters – Kampprogram
Fredag 29. januar (20:00)
Første runde

Ian White v Mensur Suljovic
Glen Durrant v Mervyn King
Dimitri Van den Bergh v Chris Dobey
Krzysztof Ratajski v Simon Whitlock
Michael Smith v Adrian Lewis
Daryl Gurney v Jeffrey de Zwaan
Jose de Sousa v Jonny Clayton
Joe Cullen v Stephen Bunting

Lørdag 30. januar
Eftermiddagsprogram (13:45)
Anden runde
Rob Cross v Durrant/King
James Wade v Van den Bergh/Dobey
Nathan Aspinall v White/Suljovic
Dave Chisnall v Gurney/De Zwaan

Aftensprogram (20:00)
Anden runde
Gary Anderson v Smith/Lewis
Peter Wright v Ratajski/Whitlock
Gerwyn Price v Cullen/Bunting
Michael van Gerwen v De Sousa/Clayton

Søndag 31. januar 
Eftermiddagsprogram (13:45)
Kvartfinaler

Aftensprogram (20:00)
Semifinaler
Finale

Format
Første runde – bedst af 11 legs
Anden runde – bedst af 19 legs
Kvartfinaler – bedst af 19 legs
Semifinaler – bedst af 21 legs
Finale – bedst af 21 legs


Læs også:

Jeffrey de Zwaan til Dartnyheder.dk: Om at træne med Barneveld og ambitioner om Premier League

Stålfaste Gary Anderson: ‘Jeg skal nok vinde endnu en VM-titel, det er helt sikkert’

Podcast: Optakt til Masters og interview med Jeffrey de Zwaan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*