Joe Cullen fortsatte de gode takter ved Masters – Smith og de Sousa er ude

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Joe Cullen fortsatte sine gode takter fra VM, da han i går besejrede Stephen Bunting ved Masters.

Det var ikke meget rust, der skulle bankes af, da verdensranglistens nummer 24 til ni i går var i aktion ved Masters. Flere af spillerne spillede ellers deres første gældende kamp i over en måned.

Særligt spillere som Joe Cullen, Jonny Clayton og Mervyn King viste sig i den forbindelse fra deres bedste side, eftersom den stærke trio alle formåede at levere et gennemsnit på den gode side af 100. Clayton leverede i den sammenhæng fredagens højeste gennemsnit på 102,93.

Ian White fortsætter forfærdelig statistik – ‘Duzza’ led nyt nederlag

Gårsdagens kampprogram blev dog indledt med en mindre flatterende sejr af Mensur Suljovic, der besejrede Ian White 6-3. Sidstnævnte stod ellers for det bedste nedspil, men havde til gengæld usædvanligt svært ved at ramme sine doubler, og dermed fortsætter Ian Whites forfærdelige statistik ved Masters, hvor han endnu ikke har vundet en kamp i hele syv forsøg.

Også Glen Durrant endte med et skuffende resultat, idet Premier League-vinderen tabte 6-1 til en retfærdigvis velspillende Mervyn King. Durrant kan dog ikke være tilfreds med sin egen præstation, og det lader dermed ikke til, at ‘Duzza’ har formået at gøre op med den negative formkurve, som han har befundet sig i, siden han blev testet positiv for corona tilbage i oktober.

Stærk præstation af Dobey og revanche til Whitlock

Væsentligt bedre gik det imidlertid for Chris Dobey, der efter en flot præstation besejrede Dimitri van Den Bergh 6-2. Som resultatet antyder var der aldrig for alvor tvivl om kampens udfald, efter Dobey tog teten ved stillingen 2-2, og herfra vandt fire legs i træk.

Også Simon Whitlock avancerede videre til anden runde med en 6-2 sejr, hvilket markerer australierens første sejr i Masters-regi siden 2013. Syndebukken var polske Krzysztof Ratajski, der ellers besejrede Whitlock ved sidste måneds verdensmesterskab.

Lewis og Gurney kom sejrrigt ud af tætte opgør

I fredagens femte kamp lykkedes det den dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, at tilkæmpe sig en tiltrængt sejr mod hårdtprøvede Michael Smith. Smith formåede ellers at levere hele to 170-lukninger i kampen, kombineret med lukninger på 150 og 132. Nedspillet var dog langt fra englænderens topniveau, hvilket Lewis lukrerede på ved at lukke et medrivende opgør med cifrene 6-5.

6-5 blev også det endelige resultat, da Daryl Gurney avancerede mod hollandske Jeffrey de Zwaan. Sejren var Gurneys første i Masters-turneringen, hvor han i år er kvalificeret for fjerde år i træk.

Clayton og Cullen viste storform

I fredagens sidste kampe lykkedes det som nævnt Jonny Clayton og Joe Cullen at træde speederen i bund, da de med gennemsnit på henholdsvis 102,93 og 102,26 besejrede Grand Slam-vinderen José de Sousa og VM-semifinalisten Stephen Bunting med cifrene 6-5 og 6-4.

Både José de Sousa og Stephen Bunting leverede ellers selv gennemsnit på 101,29 og 101,89, men måtte altså alligevel sande, at de måtte indkassere et nederlag i årets første turnering siden VM.

Du kan skabe dig et overblik over alle fredagens indledende opgør lige her nedenfor. Masters fortsætter i øvrigt i eftermiddag, og kampene vil kunne ses live på både Viaplay og PDC.tv. Du finder kampprogrammet lige under nedenstående resultater.


Resultater – Masters fredag 29. januar
Første runde

Mensur Suljovic (89,08) 6-3 (88,5) Ian White
Mervyn King (101,97) 6-1 (88,36) Glen Durrant
Chris Dobey (97,36) 6-2 (89,07) Dimitri Van den Bergh
Simon Whitlock (97,95) 6-2 (91,71) Krzysztof Ratajski
Adrian Lewis (96,95) 6-5 (95,78) Michael Smith
Daryl Gurney (89,56) 6-5 (85,10) Jeffrey de Zwaan
Jonny Clayton (102,93) 6-5 (101,29) Jose de Sousa
Joe Cullen (102,26) 6-4 (101,89) Stephen Bunting


Kampprogram – Masters lørdag 30. januar
Lørdag 30. januar
Eftermiddagsprogram (13:45)
Anden runde
Rob Cross v Mervyn King
James Wade v Chris Dobey
Nathan Aspinall v Mensur Suljovic
Dave Chisnall v Daryl Gurney

Aftensprogram (20:00)
Anden runde
Gary Anderson v Adrian Lewis
Peter Wright v Simon Whitlock
Gerwyn Price v Joe Cullen
Michael van Gerwen v Jonny Clayton


Læs også:

Stålfaste Gary Anderson: ‘Jeg skal nok vinde endnu en VM-titel, det er helt sikkert’

Podcast: Optakt til Masters og interview med Jeffrey de Zwaan

Portrætinterview med Andreas Toft Jørgensen: Om ambitioner ved Q-School og drømmen om en professionel karriere

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*