Storspillende Bunting i stor triumf: Vinder af Masters 2024

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Den tidligere BDO-verdensmester Stephen Bunting vandt søndag aften sin først TV-titel i PDC.

Efter en særdeles velspillet finalesejr på 11-7 over Michael van Gerwen vandt 38-årige Stephen Bunting sent søndag aften sin første TV-titel i PDC nogensinde. Det skete ved den 12. udgave af Masters, hvor ‘The Bullet’ også noterede sig for sejre over landsmanden Ross Smith, den regerende verdensmester Luke Humphries, formsvage Peter Wright samt verdensranglistens nummer fire Nathan Aspinall. Sidstnævnte blev sågar besejret med de overbevisende cifre 10-1.

Sejren ved Masters kommer på bagkant af et stærkt efterår, hvor englænderen, efter at have skiftet fra 12 til 18 grams pile, blandt andet spillede sig i semifinalen ved Grand Slam og kvartfinalen ved Players Championship Finals, inden han viste gode takter ved VM, men alligevel tabte i 1/8-finalerne til Michael van Gerwen.

Netop Michael van Gerwen kan til trods for finalenederlaget alligevel se tilbage på en fornem sæsonstart, hvor han foruden en sejr ved World Series-turneringen Dutch Masters også var i finalen ved Bahrain Darts Masters.

Stephen Buntings foreløbigt største sejr i PDC-karrieren rykker ikke på placeringen på verdensranglisten, eftersom Masters ikke er en ranglisteturnering. Bunting er derfor fortsat placeret som nummer 16 på order of merit, men kan alligevel glæde sig over en førstepræmie på 65.000 pund svarende til godt og vel 566.000 danske kroner.

Masters-triumfen markerer Stephen Buntings tredje turneringssejr i PDC. I både 2016 og 2021 vandt han således en enkelt turnering på Players Championship-touren.

Næste gang Stephen Bunting skal i aktion bliver netop på Players Championship-touren, der starter på mandag den 12. februar. Her forventes det ligeledes, at danske Benjamin Drue Reus får debut på Pro Touren.


Masters 2024 – afgørende resultater
Søndag 4. februar
Kvartfinaler
Stephen Bunting (100,92) 10-2 (83,30) Peter Wright
Nathan Aspinall (91,48) 10-9 (92,08) Daryl Gurney
Michael van Gerwen (102,38) 10-4 (96,65) Dave Chisnall
Dimitri Van den Bergh (87,45) 10-7 (90,39) Damon Heta

Semifinaler
Stephen Bunting (99,53) 11-1 (91,34) Nathan Aspinall
Michael van Gerwen (99,63) 11-2 (91,04) Dimitri Van den Bergh

Finale
Stephen Bunting (102,50) 11-7 (99,63) Michael van Gerwen


Se/gense højdepunkterne fra semifinaler og finale ved Masters 2024 her:


Læs også:

Sejrede på hjemmebane: Michael van Gerwen tog revanche mod Luke Littler

Nedtur: Lewis og Bunting udelukkes fra World Grand Prix efter positiv corona-test

Så er det officielt: Benjamin Drue Reus har vundet et Tour Card

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*