Sejrede på hjemmebane: Michael van Gerwen tog revanche mod Luke Littler

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kelly Deckers/PDC

Michael van Gerwen tog lørdag aften sin første turneringssejr i 2024, da han på hjemmebane vandt Dutch Darts Masters.

Den tredobbelte verdensmester Michael van Gerwen vandt lørdag aften sin 20. World Series-turnering i karrieren, da han foran et håbefuldt hjemmebanepublikum i den hollandske by Den Bosch besejrede VM-finalisten Luke Littler 8-6 i finalen.

Blot en uge forinden vandt Luke Littler over Michael van Gerwen i finalen ved Bahrain Darts Masters, og ‘MvG’ tog på den baggrund revanche for finalenederlaget ved årets første World Series-turnering.

Michael van Gerwen var eller på tærsklen til en tidlig exit, da han i turneringens kvartfinaler overlevede en enkelt matchpil mod Raymond van Barneveld, inden han selv gik til skiven og leverede en kynisk 121-lukning på rød bull i kampens afgørende leg. Herefter besejrede han det 21-årige hollandske stortalent Gian van Veen 7-4 i semifinalen.

For Luke Littlers vedkommende gik lørdagens vej til finalen gennem sejre over Luke Humphries og Gerwyn Price. Det er dermed anden turnering i træk, at det 17-årige vidunder kunne notere sig for en sejr over Gerwyn Price, alt imens det var første gang at Littler besejrede Luke Humphries, efter de to spillere mødtes i VM-finalen den 3. januar.

Næste gang PDC-stjernerne skal i aktion blive nu på torsdag, hvor der tages hul på den første spillerunde i dette års Premier League. Dagen efter begynder så Masters-turneringen, hvor alle spillere i verdensranglistens top 24 er kvalificeret.


Dutch Darts Masters 2024 – afgørende resultater
Lørdag 27. januar

Kvartfinaler
Luke Littler (97,82) 6-5 (92,81) Luke Humphries
Gerwyn Price (94,87) 6-3 (92,65) Kevin Doets
Michael van Gerwen (101,15) 6-5 (97,91) Raymond van Barneveld
Gian van Veen (100,92) 6-3 (94,10) Danny Noppert

Semifinaler
Luke Littler (98,21) 7-4 (94,46) Gerwyn Price
Michael van Gerwen (96,88) 7-4 (90,56) Gian van Veen

Finale
Michael van Gerwen (100,59) 8-6 (106,71) Luke Littler


Læs også:

Så er det officielt: Benjamin Drue Reus har vundet et Tour Card

Dutch Darts Masters: Her er lodtrækning, kampprogram og sendeplan

Luke Humphries vandt VM 2024 efter velspillet finalesejr over Luke Littler


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*