I dag får Benjamin Drue Reus debut på PDC’s Pro Tour: ‘Jeg er vildt spændt’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC

Benjamin Drue Reus får mandag debut på PDC’s Pro Tour, når der klokken 13 dansk tid tages hul på sæsonens første Players Championship-turnering.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det er efterhånden en måned siden, at Benjamin Drue Reus på imponerende vis sikrede sig adgang til PDC’s Pro Tour, da han vandt et Tour Card på den europæiske Q-School.

Mandag klokken 14 kan danskeren så se frem til at få sin debut på den professionelle tour, når der tages hul på sæsonens første af i alt 30 Players Championship-turneringer. Turneringen bliver fulgt op med endnu en Players Championship-turnering tirsdag, mens han til gengæld ikke har mulighed for at deltage ved onsdagens to Europa Tour-kvalifikationsturneringer, eftersom han i midtugen rejser til Riga for at deltage ved weekendens turneringer i PDC Nordic & Baltic.

Ugens program er på mange måder sigende for den nye tilværelse, som den netop færdiguddannede pædagog kigger ind i. I et interview til Dartnyheder.dk fortæller hovedpersonen dog, at han ser frem til de kommende udfordringer.

– Jeg er helt vildt spændt. Jeg har set frem til at prøve kræfter mod nogle af verdens bedste spillere, indleder han.

– Til at starte med er forventningerne ikke høje. Jeg vil forsøge at gøre mit bedste, og se så se hvordan det går. Hvis bare jeg føler, jeg er godt med, så er jeg også tilfreds, tilføjer han.

Jagter en plads i verdensranglistens top 64

Selvom dartsporten er en individuel en af slagsen, så føler Benjamin Drue Reus sig ikke alene, når han rejser afsted til diverse internationale turneringer. Heller ikke i denne uge, hvor rejsedestinationen i disse dage hedder Wigan i England. Den 25-årige landsholdsspiller har således sin far med som sin trofaste væbner, og sammen indleder de altså nu jagten på succes i dartsportens mest profillerede forbund.

I første omgang er målet at spille sig i top 64 på verdensranglisten inden udgangen af 2025. Lykkes det, så vil Benjamin Drue Reus nemlig være sikret minimum én sæson mere på Pro Touren, uden at skulle deltage ved Q-School igen.

– Jeg håber, og jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Jeg tror på mine egne evner, men jeg ved også, at det bliver en svær kamp, men jeg er klar til at tage den op, lyder det.

– Som udgangspunkt vil jeg derfor også spille så mange turneringer på Pro Touren som muligt, såfremt privatøkonomien tillader det. I første omgang glæder jeg mig dog bare til at prøve det hele af, og se hvordan jeg reagerer i de nye omgivelser, og hvordan jeg justerer mig til dem, afslutter den danske Tour Card-indehaver.

Players Championship 1 begynder mandag klokken 14 dansk tid og kan følges live på PDC.tv og DartConnect.


Læs også:

Storspillende Bunting i stor triumf: Vinder af Masters 2024

Benjamin Drue Reus glæder sig til at prøve kræfter mod de bedste

Så er det officielt: Benjamin Drue Reus har vundet et Tour Card

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*