Suveræne Simon Bak vandt DM i Herning – Merete Kjær tog guldet hos damerne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union/Bent Lund

Simon Bak vandt lørdag sin største individuelle titel i karrieren, da han gik hele vejen ved det individuelle danske mesterskab i Herning.

Tilbage i juni 2020 udtalte den største danske dartspiller i nyere tid, Per Laursen, at han betragtede den dengang 25-årige Simon Bak som sin arvtager til den danske darttrone.

Selvom der siden da har været flere om buddet, og det derfor endnu ikke er lykkedes Simon Bak at etablere sig som Danmarks ubetinget bedste dartspiller, så tog sønderjyden alligevel en en stor sejr lørdag aften, da den 29-årige landsholdsspiller vandt titlen som dansk mester i den individuelle herrerække. Det skete på bagkant af en særdeles velspillet turnering og en finalesejr på 6-3 over landsholdskollegaen Tom Veje Kristensen.

Set over hele turneringen var der da heller ikke nogen tvivl om, at Simon Bak var den bedste spiller på dagen. Med et samlet turneringsgennemsnit på intet mindre end 88,59 over alle otte kampe leverede Fluen-spilleren en præstation af international karakter, og formåede sågar at spille med gennemsnit over 90 i halvdelen af sine kampe. Det højeste gennemsnit på 98,02 blev leveret i det indledende gruppespil, da han vandt 3-0 over Peter Frost.

Benjamin Reus tabte i semifinalen

På forhånd var det ellers Simon Baks klubkammerat, Benjamin Drue Reus, der var udråbt som favorit i Sportscenter Herning. Tour Card-indehaveren tabte dog 5-2 til Tom Veje Kristensen i semifinalen.

I den pågældende semifinale fik Tom Veje Kristensen en fornem start på opgøret, da han vandt kampens tre indledende legs i 17, 14 og 17 dart. Herefter gik gassen en smule af ballonen, men det var alligevel nok til at sikre en overraskende sejr over turneringsfavoritten.

I den modsatte semifinale vandt Simon Bak 5-3 over en ligeledes velspillende Tonni Sørensen, der ved den lejlighed vandt sin første medalje ved de individuelle danske mesterskaber.

Merete Kjær vandt guld efter fornem sejrsstime 

I damernes række var det Kælderen Dartklubs Merete Kjær, der løb med DM-guldet. Den 42-årige esbjergenser vandt DM-finalen 5-2 over den syvdobbelte danmarksmester Annette Hakonsen. Inden da havde Merete Kjær også besejret de seneste to års danske mestre, Michelle Merlit og Henriette Honoré, i henholdsvis turneringens 1/8-finaler og semifinaler.

Det er første gang i karrieren, at Merete Kjær vinder det individuelle danmarksmesterskab. Det er samtidig hendes anden sejr ved en national ranglisteturnering, efter hun vandt Lido Viking Masters i Horsens i 2023.

Foto: Dansk Dart Union/Bent Lund

Allan Rask vandt for andet år i træk

Mens der altså var tale om nye danmarksmestre i både herre- og damerækken, så lykkedes det for andet år i træk Gentofte Dartklubs Allan Rask at vinde titlen i pararækken. Sejren blev sikret ovenpå en finalesejr med cifrene 4-1 over klubkammeraten Claus Bøgh Egholm. Sidstnævnte var også i DM-finalen i 2022, men har altså fortsat til gode at vinde sin første DM-titel.

Du kan danne dig et overblik over de afgørende resultater fra DM 2024 her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.


DM 2024 – afgørende resultater:
Herrer

Foto: DartConnect

Damerækken

Foto: DartConnect

Pararækken

Foto: DartConnect

Læs også:

Livestream fra DM 2024

Her er Danmarks lodtrækning til PDC’s World Cup of Darts

Dart Odense inviterer til holdkamp og store præmiepenge

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*