Lewis viste form ved Masters – MvG allerede ude

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Getty Images

Lørdag trådte de otte seedede spillere ind i Masters, men det var ikke alle otte, som formåede at spille sig videre til søndagens kampe.

Rob Cross, James Wade, Nathan Aspinall, Dave Chisnall, Gary Anderson, Peter Wright, Gerwyn Price og Michael van Gerwen.

Det er de otte navne, som lørdag trådte ind i turneringen som seedede spillere. Nogle af dem levede bestemt også op til deres seedning, mens andre havde det noget svære mod de såkaldt useedede spillere – hvilket betød, at det kun var fem af de otte seedede, som vil være at finde ved søndagens program.

Mervyn King stoppede ikke

Under fredagens kampe viste Mervyn King storform, da han slog Glen Durrant 6-1 med et snit over de 100. Lørdag fortsatte han så stilen, hvor det var tidligere verdensmester Rob Cross som måtte sande, at Mervyn King er rigtig stærk for tiden. Den rutinerede englænder vandt således opgøret med 10-5 og snittede igen over de 100.

I dagens anden kamp havde James Wade til gengæld ikke de store problemer mod Chris Dobey. Allerede fra kampens start rykkede James Wade fra Dobey, hvilket betød at stillingen var 4-1 til Wade efter de første fem legs. Herefter kunne han sikkert køre kampen i hus og vandt til sidst 10-4.

Tætte kampe sluttede eftermiddagen

I modsætning til eftermiddagens første to kampe, var der noget mere spænding i de to sidste opgør i sessionen. Nathan Aspinall endte med at tage sejren mod Mensur Suljovic 10-9, hvilket var på trods af, at Aspinall aldrig var foran i opgøret – altså ikke før han lukkede og vandt det 21. og afgørende leg.

I det sidste opgør skulle kampen også ud i det afgørende leg, men her endte sejrherren med at være Dave Chisnall, som også havde været foran det meste af kampen. Men selvom han både havde været foran med 3-0 og 6-3, kunne han altså ikke helt slippe af med Daryl Gurney, som altså tvang kampen ud i det 21- leg.

Dagens højeste snit tabte

Aftensessionen startede med Adrian Lewis, som skulle op mod Gary Anderson. Adrian Lewis, som har haft det umådeligt svært de senere år, overraskede allerede fredag, da han slog Michael Smith, men lørdag trak han altså endnu en overraskelse ud af ærmet, da han slog Gary Anderson med 10-8.
Englænderen rykkede allerede fra i kampens begyndelse og undervejs var hen endda foran med hele 7-3. Men Gary Anderson bed fra sig og fik gnavet sig ind i opgøret igen, hvilket betød, at han kun var bagud med en enkelt – lige indtil Lewis nappede det 20. leg.

I aftenens anden kamp måtte Simon Whitlock erkende, at selvom man snitter imponerende 105.90, så er det nødvendigvis ikke nok til at vinde en kamp mod Peter Wright.
Skotten, som “kun” snittede 101.52, vandt således kampen med 10-8, men australieren havde faktisk også kun været foran en enkelt gang i kampen – nemlig ved stillingen 1-2.

Price udraderede og MvG tabte

Lørdag blev der også skrevet en ny del af darthistorien, da Gerwyn Price for første gang blev præsenteret som verdensmester forud for en kamp. Og om det gav han et ekstra kick skal være usagt, men ikke desto mindre gik han op på scenen, snittedede 104.37 og sendte Joe Cullen ud med et rungende nederlag på 10-3.

I aftenens sidste opgør kom dagens måske største overraskelse, da Jonny Clayton formåede at sende den tidligere verdensetter Michael van Gerwen ud af turneringen. Waliseren vandt kampen med 10-9, og fuldstændig som Dave Chisnall tidligere på dagen, havde han været foran i hele kampen, men kunne altså ikke slippe af med hollænderen før til allersidst.

Du kan skabe dig et overblik over alle lørdagens indledende opgør lige her nedenfor. Masters fortsætter i eftermiddag, og kampene vil kunne ses live på både Viaplay og PDC.tv. Du finder kampprogrammet lige under nedenstående resultater.


Resultater – Masters lørdag 30. januar
Anden runde

Mervyn King (101.64) 10-5 (94.05) Rob Cross
James Wade (97.82) 10-4 (94.57) Chris Dobey
Nathan Aspinall (92.45) 10-9 (95.35) Mensur Suljovic
Dave Chisnall (97.81) 10-9 (96.19) Daryl Gurney
Adrian Lewis (98.56) 10-8 (91.66) Gary Anderson
Peter Wright (101.52) 10-8 (105.90) Simon Whitlock
Gerwyn Price (104.37) 10-3 (92.56) Joe Cullen
Jonny Clayton (97.04) 10-9 (96.56) Michael van Gerwen


Kampprogram – Masters søndag 31. januar
Eftermiddagsprogram (13:45)
Kvartfinaler
Mervyn King v Nathan Aspinall
Gerwyn Price v Adrian Lewis
Peter Wright v Dave Chisnall
Jonny Clayton v James Wade

Aftensprogram (20:00)
Semifinaler
Price/Lewis v King/Aspinall
Clayton/Wade v Wright/Chisnall
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*