Efter nervepirrende opgør: Wade og Humphries klar til semifinalerne ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

James Wade overlevede tre matchpile mod Josh Rock, inden han spillede sig i semifinalen ved Grand Slam of Darts.

Der var dramatik for alle pengene for det betalende publikum, der fredag aften overværede de første kvartfinaler ved Grand Slam of Darts i engelske Wolverhampton.

Først lykkedes det den tredobbelte finalist James Wade at sejre 16-15 over Josh Rock. ‘The Machine’ fik en ideel start på kampen, da han kom foran med både 3-0 og og 7-4. 22-årige Josh Rock fik dog udlignet ved stillingen 10-10, og herfra satte nordireren sig på opgøret, hvilket kulminerede med en føring på 15-12.

Sidste års ungdomsverdensmester snublede dog kort før målstregen, og fik ikke en eneste matchpil inden 40-årige Wade fik udlignet til 15-15. I kampens sidste og afgørende leg fik Josh Rock så tre matchpile i sit eget udlæg, men var aldrig for alvor tæt på at sende den afgørende pil i double 20.

Det udnyttede verdensranglistens nummer 14 kynisk til sin fordel, idet James Wade til sidst afgjorde kampen med sidste pil i hånden på double tre. Dermed er englænderen for femte gang i karrieren kvalificeret til semifinalerne ved Grand Slam of Darts.

Humphries besejrede velspillende Anderson

I den forestående semifinale vil James Wade skulle i aktion mod turneringsfavoritten Luke Humphries, der for andet år i træk er i semifinalen ved Grand Slam of Darts. Det er faktum, efter ‘Cool Hand Luke’ vandt et medrivende opgør med de afsluttende cifre 16-14 over Gary Anderson.

‘The Flying Scotsman’ indledte ellers kampen i et hæsblæsende tempo, og spillede sig overlegent i front 5-1 i kampens begyndelse. Den 52-årige skotte fastholdt førerrollen frem til stillingen 8-8, mens Luke Humphries første gang spillede sig foran i opgøret, da han spillede sig på 10-9.

Gary Anderson kom sidenhen foran endnu engang, da scoringstavlen afslørede en stilling på 14-13. Herfra fik den dobbelte verdensmester dog ikke en eneste yderligere pil på en double, da Luke Humphries i stedet afgjorde kampen ved at vinde kvartfinalens tre sidste legs i henholdsvis 13, 12 og 17 dart.

Semifinalen mellem James Wade og Luke Humphries spilles på søndag. Først skal turneringens to øvrige kvartfinaler afvikles lørdag aften. Du kan danne dig det fulde overblik over fredagens resultater ved Grand Slam of Darts her nedenfor, mens du længere nede finder en oversigt over turneringens kampprogram og sendeplan.


Grand Slam of Darts 2023 – resultater
Fredag 17. november
Kvartfinaler
James Wade (95,56) 16-15 (101,31) Josh Rock
Luke Humphries (103,56) 16-14 (99,61) Gary Anderson


Se/gense højdepunkterne fra fredagens kvartfinaler ved Grand Slam of Darts 2023:


Grand Slam of Darts 2023 – kampprogram
Lørdag 18. november 

Kvartfinaler (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
Stowe Buntz v Stephen Bunting
Damon Heta v Rob Cross
Bedst af 31 legs

Søndag 19. november
Eftermiddagsprogram (14:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Max sender live fra kl. 16.
Semifinaler
Bedst af 31 legs

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
Finale
Bedst af 31 legs


Læs også:

Damon Heta sendte Michael van Gerwen ud af Grand Slam of Darts

Podcast: Optakt til Grand Slam of Darts 2023

Forrygende Benjamin Drue Reus vandt Dart Odense Open – Michelle Merlit tog endnu en sejr hos damerne


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*