Anderson sender Lewis ud i VM-mørket

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson er videre til tredje runde ved VM, efter han torsdag aften besejrede Adrian Lewis 3-1 i anden runde.

Gary Anderson har endnu aldrig tabt sin indledende kamp ved PDC’s verdensmesterskab. Den statistik fortsætter som minimum et år endnu, efter det torsdag aften lykkedes den dobbelte verdensmester at sende den ligeledes dobbelte VM-vinder, Adrian Lewis, ud af turneringen med en sejr på 3-1.

Lewis indledte ellers kampen med at bringe sig i front 1-0 i sæt, men herfra var Anderson markant bedre end sin engelske rival. Skotten vandt således de efterfølgende tre sæt, og afgav blot et enkelt leg undervejs.

Gary Anderson og Adrian Lewis har tidligere mødtes i to VM-finaler. Mens Lewis vandt det individuelle opgør i 2011, så trak Anderson det længste strå i 2016. Men mens Anderson fortsat indtager en plads i verdensranglistens top 10, så vil Lewis som minimum være røget ned som nummer 38 efter VM, hvilket er hans laveste placering siden 2004.

Adrian Lewis
Krisen fortsætter for den dobbelte verdensmester, Adrian Lewis. Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gurney imponerede mod Evans

Tidligere på torsdagen var det dog væsentligt mindre profilerede navne, der indtog scenen i Alexandra Palace.

Gårsdagens første opgør skulle således udkæmpes mellem irske Steve Lennon og lettiske Madars Razma, og her formåede for tredje gang i karrieren at spille sig videre til anden runde ved VM, efter han besejrede ‘Razzmatazz’ 3-1. Lennon står nu til at møde polske Krzysztof Ratajski i anden runde fredag eftermiddag.

Også hollandske Chris Landman er videre til anden runde, hvor han på lørdag møder Ian White. Landman vandt overraskende sin VM-debut mod den tidligere Lakeside-vinder, Scott Mitchell, med de overbevisende cifre 3-0.

På lørdag vil engelske Chas Barstow ligeledes kunne se frem til et opgør i anden runde. Efter en velspillet 3-1 sejr over Canadas John Norman Junior står Barstow nu overfor Michael van Gerwen i sin næste kamp.

Nordirske Daryl Gurney vil imidlertid kunne vente helt indtil den 27. december, før han tidligst kan risikere at skulle i aktion igen. 22. seedede ‘Superchin’ er således videre til tredje runde ved VM, efter en velspillet 3-1 sejr over Ricky Evans. Dermed er Gurney videre til tredje runde for fjerde år i træk, hvor han møder enten Raymond van Barneveld, Llournce Ilagan eller Rob Cross.

William O’Connor fuldendte den irske VM-succes

I aftenens kampprogram lykkedes det i første omgang irske William O’Connor at besejre amerikanske Danny Lauby 3-2. Kampen var en særdeles medrivende en af slagsen, som skulle afgøres i sidste og afgørende leg, efter O’Connor i forvejen havde misset tre matchpile.

Efter sejren er 35-årige O’Connor for fjerde år i træk videre til anden runde ved VM, hvor han på onsdag møder formsvage Glen Durrant, og dermed står med gode kort på hånden i forhold til at spille sig videre til tredje runde for blot anden gang i karrieren.

Også engelske Ryan Meikle og hollandske Ron Meulankamp har fortsat mulighed for at avancere videre blandt de sidste 32, efter de hver især vandt deres indledende VM-opgør med cifrene 3-0 mod henholdsvis tyske Fabian Schmutzler og den firedobbelte kvindelige verdensmester, Lisa Ashton.

Mens Meikle fredag aften møder verdensmesteren fra 2020, Peter Wright, så skal Meulenkamp på tirsdag forsøge at overvinde 9. seedede Michael Smith.

VM fortsætter i eftermiddag fra klokken 13:30. Du kan se dagens kampprogram og sendeplan længere nede i denne artikel, hvor du også finder en oversigt over torsdagens resultater.

Se/gense højdepunkterne fra torsdagens aftensprogram ved VM:


VM – kampprogram
Torsdag 16. december
Eftermiddagsprogram (13:30)
3x Første runde, 1x anden runde

Steve Lennon (93,22) 3-1 (94,11) Madars Razma (R1)
Scott Mitchell (88,02) 0-3 (88,97) Chris Landman (R1)
Chas Barstow (93,02) 3-1 (86,54) John Norman Jnr (R1)
Daryl Gurney (95,90) 3-1 (93,11) Ricky Evans (R2)

Aftensprogram (20:00)
3x Første runde, 1x anden runde

William O’Connor (96,02) 3-2 (93,46) Danny Lauby (R1)
Ryan Meikle (89,30) 3-0 (89,14) Fabian Schmutzler (R1)
Ron Meulenkamp (87,32) 3-0 (73,99) Lisa Ashton (R1)
Gary Anderson (93,74) 3-1 (92,07) Adrian Lewis (R2)


VM – kampprogram
Fredag 17. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
3x Første runde, 1x anden runde

Ryan Joyce v Roman Benecky (R1)
Keane Barry v Royden Lam (R1)
Jermaine Wattimena v Boris Koltsov (R1)
Krzysztof Ratajski v Steve Lennon (R2)

Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
3x Første runde, 1x anden runde

Joe Murnan v Paul Lim (R1)
William Borland v Bradley Brooks (R1)
Ross Smith v Jeff Smith (R1)
Peter Wright v Ryan Meikle (R2)


Læs også:

Afgørelsen er faldet: Adrian Lewis idømt bøde og betinget karantæne

Stålfaste Gary Anderson: ‘Jeg skal nok vinde endnu en VM-titel, det er helt sikkert’

Så mange præmiepenge er på spil ved VM i dart

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*