Rowby-John Rodriguez fuldender overraskelse på førstedagen ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Rowby-John Rodriguez leverede en stærk indsats, da han ganske overraskende besejrede Jonny Clayton 10-7 i første runde ved World Matchplay.

Med fire førsterundekampe på programmet blev der lørdag aften taget hul på World Matchplay 2022.

Her lagde sidste års semifinalist Krzysztof Ratajski ud med en kontrolleret sejr på 10-6 over den tidligere BDO-verdensmester Stephen Bunting. De to spillere fulgtes ellers ad frem til stillingen 4-4, inden polakken trådte speederen i bund og vandt fire legs i træk. Herfra var der ikke længere tvivl om udfaldet på kampen, og for fjerde år i træk er Ratajski derfor videre til anden runde i Winter Gardens, mens Bunting taber sin første kamp for andet år i træk.

Herefter indtog de sidste to sæsoners henholdsvis vinder og finalist ved turneringen, Dimitri Van den Bergh, scenen i Blackpool. Her var der på forhånd lagt i kakkelovnen til et seværdigt opgør mod sidste års kvartfinalist Callan Rydz.

Desværre gik gassen dog hurtigt af ballonen, eftersom Rydz havde mere end bare almindeligt svært ved at finde takterne på foran det talstærke engelske publikum. Det udnyttede Dimitri Van den Bergh til fulde, da han med en helstøbt indsats leverede et gennemsnit på 100 og vandt kampen 10-2.

I lørdagens tredje kamp var det så sidste års vinder af turneringen, Peter Wright, der skulle i aktion. Verdensetteren var i den forbindelse i fuld kontrol mod den lettiske debutant Madars Razma, da han med føringer på 5-0, 8-2 og en særdeles veltimet lukning på 157 undervejs sikrede sig en sejr på 10-4. Dermed er ‘Snakebite’ sikkert videre til anden runde, hvor han på tirsdag møder Krzysztof Ratajski.

Også den østrigske Matchplay-debutant Rowby John Rodriguez er videre til anden runde, efter han fuldendte en overraskende sejr på 10-7 mod en af de helt store forhåndsfavoritter i skikkelse af walisiske Jonny Clayton.

28-årige Rodriguez deltager i disse dage ved World Matchplay efter en stærk periode på PDC’s Pro Tour, hvor han eksempelvis spillede sig i en finale på Europa Touren for bare to uger siden. Lørdag aften sikrede han sig så endnu en skalp, idet han altså sendte verdensranglisten nummer otte ud af verdens næststørste ranglisteturnering.

World Matchplay fortsætter søndag eftermiddag og aften, og vil kunne ses live på Viaplay og PDC.tv. Du finder en oversigt over lørdagens resultater og søndagens kampprogram her nedenfor.


World Matchplay – resultater
Lørdag 16. juli
4x første runde
Krzysztof Ratajski (98,43) 10-6 (92,99) Stephen Bunting
Dimitri Van den Bergh (100,03) 10-2 (81,99) Callan Rydz
Peter Wright (97,42) 10-4 (89,42) Madars Razma
Rowby-John Rodriguez (99,00) 10-7 (97,74) Jonny Clayton

Se/gense højdepunkterne fra førstedagen ved World Matchplay:


World Matchplay – kampprogram
Søndag 17. juli
Eftermiddagsprogram (14:00) – kan ses live på Viaplay og PDC.tv
4x Første runde

Dirk van Duijvenbode v Ryan Searle
Danny Noppert v Brendan Dolan
Gary Anderson v Daryl Gurney
Michael Smith v Andrew Gilding

Aftensprogram (20:30) – kan ses live på Viaplay og PDC.tv
4x Første runde
Joe Cullen v Damon Heta
James Wade v Martin Lukeman
Michael van Gerwen v Adrian Lewis
Luke Humphries v Nathan Aspinall


Læs også:

Podcast: Optakt til World Matchplay 2022

Tre danskere hentede point ved lørdagens Challenge Tour

Lodtrækning og kampprogram for World Matchplay 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*