Så høje er præmiepengene ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Dave Chisnall er fortsat med i kapløbet om hovedpræmien ved World Matchplay 2022.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være en ganske lukrativ forretning at være blandt verdens bedste dartspillere.

Det kommer blandt andet til udtryk ved PDC’s verdensrangliste, hvor man kan se, hvor mange penge de respektive spillere har vundet gennem de seneste 24 måneder. Her fremgår det eksempelvis, at verdensranglistens nummer et, Peter Wright, har vundet godt og vel 10,5 millioner danske kroner siden juli 2020. Hertil skal så lægges de præmiepenge, som spillerne vinder ved turneringer som Premier League, World Series og World Cup of Darts, eftersom disse turneringer ikke er kategoriseret som såkaldte ranglisteturneringer.

En af de helt store ranglisteturneringer er imidlertid det igangværende World Matchplay. Den traditionsrige turnering i engelske Blackpool er således den næststørste ranglisteturnering i sporten overhovedet, og er derfor kun overgået af PDC’s verdensmesterskab.

Den samlede præmiepulje ved World Matchplay lyder i den forbindelse på 800.000 pund, svarende til næsten syv millioner danske kroner. Præmiepengene bliver fordelt ud over de 32 kvalificerede spillere, men der er stor forskel på, hvilke spillere der griner højst på vej ned til banken.

Vinderen af World Matchplay kan nemlig glæde sig over en vindercheck der er 20 gange større, end den der præsenteres for taberne i turneringens første runde. Samlet set er der nemlig lidt over 1,7 millioner danske kroner i udsigt til vinderen af World Matchplay, mens taberne i første runde måtte tage til takke med lige knap 90.000 danske kroner.

Du kan se oversigten over præmiefordelingen ved World Matchplay 2020 her nedenfor:


Præmiepenge World Matchplay 2022:
Vinder: 200.000 pund (1.748.800 danske kroner)
Finalist: 100.000 pund (874.4000 danske kroner)
Semifinalist: 50.000 pund (437.200 danske kroner)
Kvartfinalist: 30.000 pund (262.320 danske kroner)
Sidste 16: 15.000 pund (131.160 danske kroner)
Sidste 32: 10.000 pund (87.440 danske kroner)

Bemærk: Omregning fra pund til kroner er foretaget ved hjælp af valutaomregner.dk den 20. juli 2022.


Læs også:

Favoritterne sejrede i anden runde ved World Matchplay

Lodtrækning og kampprogram for World Matchplay 2022

Så mange præmiepenge er på spil ved VM i dart

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*