Efter to fantastiske kvartfinaler: Dimitri Van den Bergh og Michael van Gerwen er videre til semifinalerne ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Efter en medrivende opvisning mod Peter Wright er Dimitri Van den Bergh videre til semifinalerne ved World Matchplay for tredje år i træk.

Dimitri Van den Bergh har en helt ekstraordinær statistik ved PDC’s World Matchplay. Da den 28-årige belgier debuterede med en samlet sejr for to år siden, blev resultatet fulgt op med en finaleplacering i fjor. Nu er belgieren så videre til semifinalen for tredje år i træk, efter et mere end almindeligt dramatisk opgør mod verdensmesteren Peter Wright. Dermed står Dimitri Van den Bergh noteret for 12 sejre ud af sine foreløbigt 13 kampe i Winter Gardens, mens hans samlede gennemsnit i World Matchplay-regi lyder på 99,29.

Selve kvartfinalesejren mod Peter Wright blev en kendsgerning ved slutresultatet 16-14. Peter Wright satte sig indledningsvist på opgøret med en føring på 1-5, men efter et bemærkelsesværdigt pileskift af skotten formåede Van den Bergh at vinde hele 10 legs i træk og kom dermed foran 11-5.

Herfra tegnede det i høj grad til, at Dimitri Van den Bergh skulle løbe med en overbevisende sejr, men efter sit tredje og fjerde pileskift i kampen fik Peter Wright sat en stopper for den dobbelte ungdomsverdensmesters dominans. ‘Snakebite’ kæmpede sig således tilbage til stillingen 12-12, og kom sågar foran 12-13 undervejs. Her spidsede kampen for alvor til, men ved stillingen 14-14 viste Dimitri Van den Bergh nok engang klassen, da han vandt to legs i træk i henholdsvis 13 og 14 dart. Dermed kunne belgieren indkassere en billet til videre avancement i Blackpool.

Michael van Gerwen sejrede foran kontroversielt publikum

I lørdagens semifinale vil belgieren skulle op imod verdensranglistens nummer tre, hollandske Michael van Gerwen, der selv bookede en plads blandt de sidste fire med en sejr på 16-14 mod Nathan Aspinall.

Torsdagens anden kvartfinale var ikke helt så dramatisk som den første, eftersom ‘MVG’ satte sig på opgøret fra start. Ved stillingen 15-10 lignede det derfor også en formssag for den tredobbelte verdensmester, men i kulissen af et publikum der tydeligvis ønskede en sejr til Aspinall formåede englænderen at reducere til 15-14. Dermed var spændingen i høj grad intakt, inden Michael van Gerwen afgjorde kampen med en suveræn lukning på 146.

Efter sejren er Michael van Gerwen videre til semifinalen ved World Matchplay for andet år i træk. Den tidligere verdensetter har dog ikke været i finalen i Winter Gardens siden 2016.

De to sidste kvartfinaler ved World Matchplay spilles i aften fra klokken 21:15 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport. TV3 Sport sender live fra 21:30.


World Matchplay – resultater
Torsdag 21. juli
2x Kvartfinaler
Dimitri Van den Bergh (102,01) 16-14 (99,42) Peter Wright
Michael van Gerwen (101,86) 16-14 (96,03) Nathan Aspinall

Se/gense højdepunkterne fra torsdagens kvartfinaler ved World Matchplay:


World Matchplay – kampprogram
Fredag 22. juli

2x Kvartfinaler – kan ses live fra klokken 21:15 på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender live fra 21:30.
Dirk van Duijvenbode v Danny Noppert
Gerwyn Price v José de Sousa


Læs også:

Så høje er præmiepengene ved World Matchplay

Tre danske guldmedaljer ved U21-EM

Podcast: Optakt til World Matchplay 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*