Michael van Gerwen vinder European Darts Open efter forrygende finale-comeback

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen nyder publikums hyldest efter sin sejr ved årets første Europa Tour turnering.

PDC’s ubestridte verdensetter, Michael van Gerwen, cementerede søndag aften sin status som verdens bedste dartspiller, da han i finalen ved European Darts Open besejrede verdensranglistens nummer to, Peter Wright, med slutresultatet 8-7.

På vej til den afgørende double 16 måtte Michael van Gerwen dog kæmpe sig tilbage fra stillingen 1-5, og ovenikøbet overleve en enkelt matchpil fra Peter Wright som hamrede en pil på jernet af den røde bull fra 89 ved stillingen 5-7. ‘MVG’ udnyttede koldblodigt muligheden for at straffe sin skotske rival, da han i kampens tre sidste legs afgjorde kampen i 13, 12 og 13 dart.

Den afsluttende del af kampen kunne imidlertid ingenlunde sammenlignes med starten, hvor særligt Michael van Gerwens mange missede doublepile åbnede døren for Peter Wright. De missede doublepile varede dog ikke ved, og eftersom den hollandske dartstjerne havde et markant bedre nedspil end skotten, lykkedes det i sidste ende for Michael van Gerwen at skaffe sig nok chancer til at rette op på startvanskelighederne. Sejren betyder at Michael van Gerwen for tredje gang i karrieren kan kalde sig vinder af European Darts Open som i år er den første ud af 12 Europa Tour turneringer. En turnering som senere på året kommer til Brøndbyhallen i København.

Selvom Peter Wright måtte tage til takke med andenpladsen, så lover resultatet godt for den farverige publikumsfavorit som de seneste uger har haft ualmindeligt svært ved at finde formen, hvilket blandt andet er kommet til udtryk ved den indtil nu ringe Premier League sæson, hvor Peter Wright i skrivende stund indtager 9. pladsen.

Resultaterne fra søndagens øvrige kampe kan ses nedenfor. Her er det særligt værd at bemærke James Wades vej til semifinalen, hvor verdensranglistens nummer 10 viste, at han er tilbage i topform, og meget vel kan blive en trussel som den øvrige verdenselite igen må forholde sig til, ovenpå en ellers sløj 2017-sæson. Anderledes skidt gik det for den regerende verdensmester, Rob Cross, som ganske overraskende tabte sin tredje runde kamp til upåagtede Richard North, som sidenhen spillede sig i semifinalen.

Tredje runde
Michael van Gerwen 6-3 Alan Norris
Simon Whitlock 6-1 Dave Chisnall
Ron Meulenkamp 6-1 Justin Pipe
Rob Cross 5-6 Richard North
Peter Wright 6-2 John Henderson
Joe Cullen 6-5 Chris Dobey
Mervyn King 6-3 Mensur Suljovic
James Wade 6-4 Michael Smith

Kvartfinaler
Michael van Gerwen 6-1 Simon Whitlock
Ron Meulenkamp 2-6 Richard North
Peter Wright 6-3 Joe Cullen
Mervyn King 4-6 James Wade

Semifinaler
Michael van Gerwen 7-1 Richard North
Peter Wright 7-4 James Wade

Finale
Michael van Gerwen 8-7 Peter Wright

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*