Henrik Vestbo: Fortrøstningsfuld omkring Denmark Open & Masters – DM afholdes til december

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Efter et års ufrivillig pause vender Denmark Open & Masters tilbage mellem den 1.-3. oktober.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Selvom en lang række restriktioner fortsat minder os om, at hverdagen endnu ikke er helt som den var, sammenlignet med tiden før coronapandemien for alvor kom til Danmark i midten af marts sidste år, så begynder vi så småt (7-9-13) at kunne se lyset for enden af tunnelen.

Derfor er det også en optimistisk formand for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo, der ser frem til, at Denmark Open & Masters  vender tilbage til Granly Hockey Arena i Esbjerg til oktober, alt imens han i samme ombæring afslører, at DM vil blive afholdt i december. Det fortæller han i et interview med Dartnyheder.dk.

– Jamen jeg er grundlæggende optimistisk i forhold til perspektiverne for Denmark Open- og Masters. Belært af det sidste halvandet år, så ved vi selvfølgelig godt, at man aldrig kan vide sig fuldstændig sikker, og slet ikke når der er tale om et internationalt stævne, hvor vi også er afhængige af, at udenlandske spillere deltager. Men på et grundlæggende niveau, så er jeg optimistisk, fortæller Henrik Vestbo.

Det kom ellers som noget af et chok, da det hollandske dartforbund i midten af juli måtte aflyse det traditionsrige Dutch Open, efter et stigende smittetal i Holland havde ført til strammere restriktioner i landet. Men samme skæbne frygter Henrik Vestbo altså ikke skal overgå den danske turnering.

– Danmark er efterhånden så langt i vaccinationsprogrammet, at vi forhåbentlig ikke kommer til at stå i samme situation som hollænderne. Men jeg understreger naturligvis endnu engang, at det seneste halvandet år har lært os, at man aldrig kan vide sig fuldstændig sikker på noget – men, når det er sagt, så er vi grundlæggende fortrøstningsfulde, og tror på, at Denmark Open- og Masters vil blive afholdt, uddyber han.

DM rykkes til december

Det er i øvrigt ikke kun Denmark Open & Masters, som de danske dartspillere kan se frem til i den sidste halvdel af 2021. Også danmarksmesterskabet forventes at blive afholdt til december, lyder det fra DDU’s formand.

– Det er faktisk helt friske nyheder, men vi forventer at afholde DM til december, fortæller han.

– Vi har haft en god snak med værtsklubben Vordingborg, som jeg er helt sikker på, vil kunne arrangere et velafviklet danmarksmesterskab, lyder det fra Henrik Vestbo.

–  Vi har jo måtte aflyse både det jyske- og sjællandske mesterskab, men det er højt prioriteret i bestyrelsen, at vi får afholdt danmarksmesterskabet i år, efter det som bekendt ikke lykkedes i 2020. Kalenderen i efteråret er ganske vist meget sammenpresset, eftersom vi både har stævner og den løbende turnering at tage højde for, og derfor er december måned vores eneste reelle mulighed for at arrangere danmarksmesterskabet, lyder den uddybende bemærkning fra Dansk Dart Unions formand.

DM er traditionelt set blevet afholdt i foråret, men blev sidste år aflyst som konsekvens af coronakrisen. Derfor er Per Laursen og Sandra Rasmussen fortsat regerende danmarksmestre i henholdsvis herre- og damerækken, efter de hver især vandt titlerne i marts 2019.


Per Laursen vinder DM for femte gang i karrieren

Henrik Vestbo varsler store forandringer ved DM i 2021

Her er kvalifikationskriterierne for World Cup of Darts og Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*