Henrik Vestbo varsler store forandringer ved DM i 2021

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Det danske mesterskab står overfor store forandringer, lyder det fra formanden for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo (billede).

I stedet for at afvikle DM i atletik i én weekend, DM i cykling i den næste og DM i rulleskøjteløb i en tredje samler Danmarks Idrætsforbund (DIF) danmarksmesterskaberne i en række idrætsgrene i samme uge.

Det skal forbundet i en pressemeddelelse tilbage i september.

Første gang bliver i 2021. Ambitionen er blandt andet at tiltrække flere tilskuere, forklarer Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, til dr.dk.

– Uden at forklejne nogen har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at tiltrække tilskuere og medier, når de afvikler DM.

– Ved at samle en række danmarksmesterskaber ét sted og afvikle det hele i et tætpakket program skaber vi pludselig et attraktivt medieprodukt.

Dansk Dart Union er positive

Selvom de endelige deltajer endnu ikke er fastlagt, så er der meget der tyder på, at Aalborg bliver værtsby for DM-ugen, og at den vil finde sted i uge 25 i 2021, og spørger man Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, så håber han, at dart vil være med på programmet.

– Jeg håber så absolut, at dart vil være med på programmet. Det er en fantastisk mulighed for os med henblik på at promovere vores sport og indlede et endnu tættere samarbejde med en række af de øvrige specialforbund i DIF, fortæller formanden til Dartnyheder.dk.

– Vi er faktisk allerede blevet tilbudt at deltage, hvilket vi er meget positive overfor. Der ligger fortsat nogle møder forude, men vi er meget positive, tilføjer han.

Synes du, det lyder som en god idé, hvis dart bliver en del af den fælles DM-uge?

Indlæser ... Indlæser ...

DM står overfor et helt nyt spilformat

Selvom dart altså allerede på nuværende tidspunkt lader til at være sikret en plads ved den fælles DM-uge, så fortæller Henrik Vestbo, at det formentlig vil betyde, at DM i dart står overfor en massiv spillemæssige forandring. For alt imens danmarksmesterskabet hidtil har været afholdt som et åbent stævne, hvor alle der har haft et ønske om at deltage, har kunnet tilmelde sig, såfremt de haft en gyldig licens i Dansk Dart Union, så kan det vise sig at blive helt anderledes i 2021.

– Det er svært at sige allerede på nuværende tidspunkt, men jeg vil umiddelbart mene, at vi skal forvente at afholde DM på en helt anden måde fremover. Det kommer selvfølgelig til at afhænge af en lang række faktorer, men hvis vi skal indordne os de forventede forhold, både med henblik på størrelsen af spillestedet og hensynet til overskueligheden for journalister og udefrakommende tilskuere, så vil det ikke være nogen fordel at afholde et DM, som vi gør det i dag, forklarer han og uddyber:

– Et muligt scenarie er, at vi fremover vil have nogle indspil til DM, eller at ranglisten afgør, hvilke spillere der vil være kvalificeret. Lidt som vi kender det fra PDC eller andre danske sportsgrene. På den måde sikrer vi os både en højere kvalitet ved DM, men også at det bliver meget nemmere at arrangere og formidle for journalister, lyder det fra Henrik Vestbo, der i samme ombæring tilføjer, at det formentlig kun vil være singlerækkerne for henholdvis seniorer og juniorer der bliver en del af fremtidens DM-program.

Hvad foretrækker du?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

– Men der er som sagt ikke noget der er afgjort endnu. Allerede nu kan jeg dog sige, at vi (DDU’s bestyrelse, red.) er enormt positive overfor en potentiel fælles DM-uge. Så må tiden vise, hvad der skal ske, afslutter formanden for Dansk Dart Union.

1 Comment

  1. DM syntes jeg skal være åben tilmelding.
    Cup fra start, journalister først aktive til middag plus det løse når der er 32/64 tilbage. Selvfølgeligt kun singlerækker.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*