Optakt: Grand Slam of Darts starter i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Grand Slam of Darts starter i dag med flere heftige kampe på programmet.

Grand Slam of Darts. Den noget anderledes turnering, som mange ser frem til med stor begejstring. Især i år bliver den ekstra interessant, da BDO har budt ind med hele to kvindelige spillere. Det er første gang siden 2010, at minimum en kvinde har fundet vej til Grand Slam of Darts.

Turneringen, som starter med et gruppeformat, afholdes fra i dag og så frem til næste søndag, hvor finalen skal spilles.

Det bliver ikke til nogen gentagelse af sidste års dramatiske finalen mellem Gerwyn Price og Gary Anderson, i hvert fald ikke i finalen. Grundet Prices placering i Gruppe C og Andersons placering i Gruppe D, vil de to møde hinanden i enten anden runde eller kvartfinalen, såfremt de begge går videre.

Grand Slam of Darts draw (PDC)

Men hvis vi fokuserer på dagens kampe, så skal der spilles intet mindre end 16 kampe, fordelt på de sædvanlige to sessioner.

Dagens første kamp er mellem Nathan Aspinall og Martin Schindler, som befinder sig i Gruppe H. Gruppe H er af mange blevet betegnet som ‘dødens gruppe’, da de to andre i gruppen er Michael Smith og Glen Durrant. De to lukker dagens eftermiddagssession af.

I løbet af eftermiddagen skal vi også se Dave Chisnall mod Jamie Hughes, og derudover kommer vi også til at se den tidligere PDC verdensmester Rob Cross mod den tidligere kvindelige BDO verdensmester Lisa Ashton.

Navne som Brendan Dolan, Daryl Gurney og Peter Wright vil også være at finde i eftermiddagens program.

Om aftenen lægger Darren Webster ud mod William O’Connor. Herefter skal den forsvarende mester Gerwyn Price op mod den nuværende kvindelige BDO verdensmester i form af Mikuru Suzuki. Gerwyn Price har på det seneste vist en rigtig god form, dog uden, at det har ført nogle trofæer med sig.

Gary Anderson, som nævnt var i finalen sidste år, skal også i kamp om aftenen. Han skal op mod Dave Parletti.

Jim Williams, som er den seneste vinder af BDO’s World Trophy, skal op mod Michael van Gerwen senere på aftenen. Michael van Gerwen kommer med massere af selvtillid i bagagen, da han senest vandt World Series Finals.

Ian White, James Wade og Adrian Lewis vil også være at finde i aftenens program, som bliver lukket ned af Dimitri van den Bergh og Robert Thornton. Den unge belgier har gode minder fra netop Grand Slam of Darts, da han sidste år leverede en 9-darter mod Stephen Bunting. Det er den seneste 9-darter, som er lavet i en af PDC’s såkaldte tv-turneringer.

Dagens kampe, og resten af gruppekampene, spilles bedst af ni legs.

Du kan se alle dagens kampe på PDC.tv, Viaplay eller TV3 Max. Det er dog kun aftensessionen, som vises på TV3 Max.

2019 Grand Slam of Darts
Kampprogram
Lørdag 9. november
Eftermiddagssession (14.00)

Grupperne E-H 
Nathan Aspinall v Martin Schindler (H)
Danny Noppert v Ryan Harrington (F)
Brendan Dolan v Gabriel Clemens (G)
Dave Chisnall v Jamie Hughes (E)
Daryl Gurney v Richard Veenstra (G)
Peter Wright v Wayne Warren (F)
Rob Cross v Lisa Ashton (E)
Michael Smith v Glen Durrant (H)

Aftensession (21.00)
Grupperne A-D 
Darren Webster v William O’Connor (D)
Gerwyn Price v Mikuru Suzuki (C)
Ian White v Steve Lennon (B)
Gary Anderson v Dave Parletti (D)
James Wade v Wesley Harms (B)
Michael van Gerwen v Jim Williams (A)
Adrian Lewis v Ross Smith (A)
Dimitri Van den Bergh v Robert Thornton (C)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*