Suveræne Ryan Searle snød favoritterne ved Players Championship 22

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Verdensranglistens nummer 33, Ryan Searle, vandt i går sin anden Players Championship-titel, da han besejrede Peter Wright i finalen ved sæsonens 22. Players Championship-turnering.

Med et gennemsnit på intet mindre end 101,19 fordelt over alle sine syv kampe ved tirsdagens Players Championship-turnering, lykkedes det i går 33-årige Ryan Searle at vinde sin anden ProTour-titel i karrieren. Finalesejren blev sikret med cifrene 8-7 over den nyligt kårede World Matchplay-vinder, Peter Wright, der ellers missede en enkelt matchpil undervejs i kampen.

Ryan Searle fortsætter dermed de gode takter, der sidste år sikrede ham karrierens første ProTour-titel i PDC, efter han dengang ligeledes vandt en enkelt titel på Players Championship-touren. Dengang besejrede han Michael van Gerwen i finalen.

Searle, der blandt dartfans også er kendt som ‘Heavy Metal’, rykker efter sejren en enkelt placering op ad verdensranglisten, hvor han nu er placeret som nummer 33. Dermed nærmer han sig med drastiske skridt den top 32, der vil sikre ham en seedet placering på netop Players Championship-touren.

Foruden sejren over Peter Wright lykkedes det også Searle at besejre Mark McGeeney, Jim McEwan, Raymond van Barneveld, Rusty-Jake Rodriquez, Luke Woodhouse og Martin Lukeman undervejs til sin triumf.

Nyt tidligt nederlag til Michael van Gerwen

Blandt de største profiler ved tirsdagens turnering, er det værd at hæfte sig ved, at verdensranglistens nummer tre, Michael van Gerwen, allerede måtte forlade spillestedet i Barnsley efter sin første kamp, hvor han tabte 6-4 til landsmanden Kevin Doets. Dermed har ‘MVG’ langt fra fået den ønskede start på Super Series 6, eftersom han også røg tidligt ud af mandagens turnering. Her tabte den tredobbelte verdensmester, til trods for et gennemsnit på hele 112,58, i tredje runde til Daryl Gurney.

Vinderen af mandagens turnering ved Super Series 6, Gerwyn Price, tabte i øvrigt selv i tredje runde ved tirsdagens turnering. ‘The Iceman’ led i den sammenhæng et nederlag på 6-2 til hollandske Martijn Kleermaker.

Players Championship-touren fortsætter onsdag eftermiddag klokken 13:00, hvor der tages hul på sæsonens 23. turnering. Turneringen kan følges live på DartConnect og PDC.tv.

I bunden af artiklen finder du en oversigt over de afgørende resultater fra Players Championship 22. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.