Per Laursen: Derfor deltager jeg ikke på PDC Nordic & Baltic-touren i weekenden

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Europe/Kais Bodensieck

Per Laursen (tv.) deltager ikke ved PDC Nordic & Baltics turneringer i Slangerup i den kommende weekend.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Han er den mest vindende danske spiller nogensinde i PDC Nordic & Baltic. Siden 2013 har den regerende danmarksmester, Per Laursen, således vundet fem turneringer på PDCNB-touren, og toppede herudover ranglisten i 2013.

Men når deadlinen for tilmelding til PDCNB’s første turneringer i 2022 falder i aften klokken 23:59, så bliver det uden 55-årige Laursen på deltagerlisten. Der fortæller hovedpersonen i dag til Dartnyheder.dk.

– Jeg kommer ikke til at spille med i weekenden, indleder den femdobbelte danske mester.

– Det var egentlig planen, at jeg ville tilmelde mig, men jeg må være ærlig og sige, at formen slet ikke er til det lige nu. Jeg har ikke tænkt mig at møde op uden at føle, at jeg kan være konkurrencedygtig, og det føler jeg ikke, at jeg kan, som tingene er nu.

“Jeg nægter, at slutte på den her måde”

Per Laursen har da heller ikke været godt kørende, hvis man tager et kig på hans resultater gennem de seneste måneder. Alene i indeværende sæson i 1. division står Laursen således noteret for et gennemsnit på 21,76 pile per vundet, hvilket er langt over det gennemsnit, som Laursen leverede for blot få sæsoner siden. Fra 2015-2020 lå Laursen således stabilt med et gennemsnit omkring 18,50 pile per vundet leg. Der er med andre ord tale om et forholdsvis markant formdyk, og Laursen finder da også situationen frustrerende.

– Jeg kan sige så meget, at jeg virkelig kan sympatisere med Glen Durrant for tiden. Det er virkelig frustrerende, for jeg kæmper virkelig for at finde formen igen.

– Jeg er jo en stædig mand, så jeg nægter, at slutte på den her måde. Jeg vil ikke stoppe med at spille, mens jeg er på det her niveau. Jeg bliver ved med at kæmpe. Men for nuværende, så giver det ikke nogen mening at tage til Slangerup, uddyber Laursen.

Imponeret over Vladimir Andersen

Mens Per Laursen altså ikke vil være blandt de foreløbigt 38 tilmeldte danske spillere, når der på fredag tages hul på den første turnering i den nye PDC Nordic & Baltic-sæson, så vil andre danske profiler til gengæld stille til start – heriblandt de lovende talenter, Andreas Toft Jørgensen og Simon Bak.

Også 32-årige Vladimir Andersen deltager dog ved lørdagens og søndagens Pro Tour-turneringer, og det glæder Per Laursen, der har store roser i retning af sin gamle rival.

– Jeg er dybt imponeret over, at det lykkedes Vladimir at vinde et Tour Card ved Q-School. Det er hamrende flot, og jeg under ham alt det bedste, fortæller Laursen, der selv havde et Tour Card i 2014, men aldrig fik det brugt.

– Vladimir og jeg har jo i flere år kæmpet om at være den bedste spiller i Danmark, og det er jeg glad for, for det har kun gjort mig bedre. Så jeg har egentlig meget at takke ham for, griner den ni-dobbelte VM-deltager.

– Jeg har jo kendt Vladimir i mange år, og det glæder mig at se, at han endelig får noget ud af det store potentiale, som han har.  Jeg glæder mig til at følge hans resultater, og han skal vide, at han altid må hive fat i mig, hvis han har brug for støtte eller rådgivning. Jeg håber, at han nu virkelig slår igennem, afslutter Per Laursen.

Den første turnering på PDC Nordic & Baltic-touren begynder på fredag klokken 18:00, hvor der tages hul på en kvalifikationsturnering til PDC’s Europa Tour. Her vil Vladimir Andersen dog ikke være deltagende, eftersom Tour Card-indehavere ikke har mulighed for at deltage ved kvalifikationsturneringerne i PDC Nordic & Baltic.


Læs også:

Oversigt: Her er alt du skal vide forud for PDC Nordic & Baltic-touren i 2022

Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?

Per Laursen besejrer Daniel Jensen i finalen ved Nordic Dart Festival

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*