Forudsigelse: Sådan ender grundspillet i Dansk Dart Superliga

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Europe/Kais Bodensieck

Foruden selv at være en del af deltagerfeltet ved Dansk Dart Superliga, så er trofæet i turneringen også døbt efter den femdobbelte danmarksmester, Per Laursen.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Nu på søndag tages der hul på den første spillerunde i den nye danske eliteturnering, Dansk Dart Superliga. Turneringen er arrangeret af Slangerup Dartklub, og består af i alt 12 spillere, der har takket ja tak til at deltage i turneringen. I den forbindelse har i alt fire spillere takket nej til at deltage i turneringen – det kan du læse mere om her.

Mens første spillerunde altså afholdes nu på søndag, så afholdes de efterfølgende tre indledende runder henholdsvis den 12. juni, 4. september og 13. november, inden finalestævnet bliver afgjort den 4. december.

Kun de otte bedst placerede spillere i grundspillet kvalificerer sig til finalestævnet. Inden da møder alle spillere hinanden fire gange hver. Således møder alle spillere hinanden en gang hver spillerunde.

I den sammenhæng har vi her på Dartnyheder.dk forsøgt at komme med et bud på den endelige slutstilling i grundspillet, når de fire indledende spillerunder er afgjort. Listen starter med den forventede nummer 12, og slutter med den spiller, som det forventes vinder grundspillet. Der tages forbehold for eventuelle afbud, løbende ændringer i deltagerfeltet eller lignende.

12. Ivan Springborg Poulsen

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Selvom Ivan Springborg Poulsen kender faciliteterne i Slangerup Dartklub bedre end nogen anden deltager i Dansk Dart Superliga, så vil det være en overraskelse, hvis den 60-årige sjællander formår at kvalificere sig til finalestævnet.

Man kan ganske vist ikke sætte en finger på Springborgs helhjertede dedikation til dartsporten, men i dette felt forventes han at skulle kæmpe hårdt for sejrene. Den tidligere Slangerup-spiller er da også den af de 12 Superliga-spillere, der har haft den dårligste sæson i DDU’s løbende turnering i 2022, hvor han i skrivende stund står noteret for fire sejre og otte nederlag i 1. division kombineret med et beskedent gennemsnit på 23,15 pile per vundet leg.

11. Michael Seemann

Foto: Lido Dartklub

51-årige Michael Seemann har haft en forrygende sæson i Danmarks bedste dartrække, hvor han i skrivende stund står noteret for en sejrsprocent på 79,2%. Det hører dog med til historien, at selvom sejrsprocenten er høj, så har præstationerne ikke været nær så imponerende, og derfor forventes den gode statistik også at falde på sigt.

Det er således Michael Seemanns grundlæggende niveau, der placerer ham som nummer 11 på denne liste. Bundniveauet er ganske enkelt for lavt til, at Seemann for alvor banker på til en plads ved finalestævnet. Den tidligere Esbjerg- og Kælderen-spiller har dog værdifuld erfaring fra PDC’s Q-School og Challenge Tour, hvilket kan vise sig som en fordel i Dansk Dart Superligas spilformat.

10. Thomas Schmidt

Foto: Brian Skov

Det har været en positiv oplevelse at følge 36-årige Thomas Schmidts udvikling de seneste 12 måneder. Fra at have været en solid skanse for Aabenraas andethold i 2. division, har han i denne sæson vist et niveau, der gør ham fuldt konkurrencedygtig i Danmarks bedste dartrække.

Spørgsmålet er, om udviklingen og den positive formkurve varer ved, eller om der er tale om et øjebliksbillede. Såfremt det lykkes sønderjyden at holde de gode takter kørende, så kan man ikke udelukke, at han kan kvalificere sig til finalestævnet. Tiden vil vise, om han også på længere sigt kan holde sin nuværende formkurve kørende.

9. Kasper Steen Hansen

Foto: Global Darts TV

Studsens Kasper Steen Hansen har i en længere årrække været ind og ud af subtoppen i dansk dart. Aller bedst så det ud i 2013, da den i dag 43-årige sjællænder spillede sig i semifinalen ved Dutch Open, og i samme periode blev en del af landstrænerens bruttotrup til WDF-landsholdet.

Siden da har Kasper Steen Hansen ikke fået helt det ud af karrieren, som det kunne have tegnet til for snart 10 år siden. I de første fire måneder af 2022 har Kasper Steen Hansen dog vist et nævneværdigt højt niveau i DDU’s løbende turnering, og man kan derfor ikke udelukke, at han kan drille nogle af de store navne i Dansk Dart Superliga. Man må dog også forvente, at Kasper Steen Hansen formentlig kommer til at kæmpe om pladserne i den sekundære del af tabellen.

8. Per Laursen

Foto: PDC Europe/Kais Bodensieck

Det føles næsten som majestætsfornærmelse at placere den femdobbelte danmarksmester og nidobbelte VM-deltager, Per Laursen, på en beskeden ottendeplads på denne liste. Men selvom meritterne taler for en førsteplads, så har 55-årige Laursen de seneste 12 måneder haft svært ved at finde fordums styrke – et faktum, som han også selv har indrømmet overfor Dartnyheder.dk.

I DDU’s løbende turnering har Per Laursen således været en skygge af sit tidligere dominerende selv. Ganske vist lyder sejrsprocenten på over 70%, men selve præstationerne har været middelmådige, og spørgsmålet er, om han kan nå at finde melodien allerede før første spillerunde nu på søndag.

Det hører i øvrigt også med til ligningen, at to af de fire indledende spillerunder spilles dagen efter, at der har været aktivitet i DDU’s løbende turnering. Per Laursen har i den sammenhæng tidligere givet udtryk for, at han på eksempelvis PDC Nordic & Baltic-touren har fundet det udfordrende at spille lange turneringer flere dage i træk.

7. Niels-Jørgen Hansen

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Aabenraa Dartklubs Niels-Jørgen Hansen er et af de mest udfordrende navne at placere på denne liste. Det er således svært at finde andre spillere, der har så store udsving i præstationerne, som den 56-årige sønderjyde. For alt imens han sæson efter sæson markerer sig som en af de ubetinget største og mest velspillende profiler i DDU’s løbende turnering, så har han gennem hele karrieren haft svært ved at omsætte formen fra den løbende turnering til nationale stævner og turneringer i PDC-regi.

Såfremt det lykkes Niels-Jørgen Hansen at finde formen fra den løbende turnering, så banker han på til en plads i grundspillets top tre. Historikken fra andre turneringer taler dog for det modsatte, og de ekstraordinært lange spilledage kan blive en udfordring for den tidligere jysk-fynske mester, der tidligere har vist store udsving, når han har spillet flere dage og timer i træk på eksempelvis Challenge Touren.

6. Nikolaj Jørgensen

Foto: Dansk Dart Union/Bent Lund

Han er blot 16 år, men tag ikke fejl. Ringsteds Nikolaj Jørgensen er en af de bedste dartspillere i Danmark netop nu.

Som tilfældet ofte er med ungdomsspillere, så er der ofte store udsving mellem Nikolaj Jørgensens top- og bundniveau, og derfor vil der formentlig også komme kampe, hvor den regerende danmarksmester i juniorrækken vil falde igennem. Til gengæld er topniveauet så højt, at kun en mindre håndfuld af deltagerfeltet i Dansk Dart Superliga vil kunne følge med, når Nikolaj Jørgensen træder speederen i bund. Derfor vil der undervejs komme point på kontoen, og der burde også komme tilstrækkeligt mange point til at sikre en kvalifikation til finalestævnet.

5. Brian Løkken

Foto: TungstenTales

Den tidligere Lakeside-deltager, Brian Løkken, befinder sig netop nu i noget, der set udefra ligner en opadgående formkurve. Og det siger ikke så lidt, for niveauet var ganske højt i forvejen.

Når Brian Løkken så alligevel ikke er placeret højere end en femteplads, så skyldes det blandt andet, at bundniveauet somme tider bliver en anelse for lavt. Den 47-årige sjællandske mester har spillet til at gå hele vejen ved Dansk Dart Superliga, men forud for grundspillet lyder buddet, at han havner lige udenfor de øverste topplaceringer.

4. Ulrich Meyn

Foto: WDF

Når man taler om bundniveau, så er der få spillere, der er garant for mere solide præstationer en Stifternes Ulrich Meyn.

Efter en delvis pause væk fra dartsporten de seneste tre sæsoner, så har den tidligere landsholdsspiller været en foreløbig fast del af Stifternes holds i Danmarks bedste dartrække, hvor statistikken i skrivende stund afslører en sejrsprocent på 75% og et gennemsnit på 19,26 pile per vundet leg. Såfremt Ulrich Meyn som forventet fastholder det niveau – og måske endda hæver det – i Dansk Dart Superliga, så bør han være blandt de bedste spillere i grundspillet.

3. Nicolai Olsen

Foto: Dansk Dart Union

Pottens Nicolai Olsen er ligesom Niels-Jørgen Hansen et eksempel på en spiller, hvis niveau i DDU’s løbende turnering umiddelbart tilsiger, at han burde have langt flere statuetter i trofæskabet, end hvad der er tilfældet. Igen i år har 51-årige Nicolai Olsen da også vist et højt niveau i 1. division, hvor han står noteret for en sejrsprocent på 72,22% og et gennemsnit på 18,97 pile per vundet leg.

Mens topniveauet er bemærkelsesværdigt højt i forhold til danske standarter, så er bundniveauet heller ikke håbløst. Bliv derfor ikke overrasket, hvis Nicolai Olsen ender blandt de højst rangerede spillere efter grundspillet i Dansk Dart Superliga.

2. Andreas Toft Jørgensen

Foto: JOS Groen Fotografie

Efter at have taget den danske dartscene med storm i 2021, og sidenhen blot har fortsat sin lovende udvikling, så vil Andreas Toft Jørgensen formentlig være de flestes favorit i kampen om den samlede sejr ved Dansk Dart Superliga.

Og det er der da også en god grund til, for den 27-årige Aabenraa-spiller har igen i år vist et højt niveau både i ind- og udland. Faktisk er niveauet så højt, at det næsten vil være en skuffelse, hvis ikke Andreas Toft Jørgensen som minimum slutter i top to efter grundspillet. En andenplads er da også hvad det rækker til på denne liste, men det er i hård kamp med spilleren, der indtager førstepladsen.

1. Benjamin Drue Reus

Foto: Daniel Tyge Thybøl

Det er marginaler, der adskiller Andreas Toft Jørgensen og blot 23-årige Benjamin Drue Reus på denne liste. Alligevel løber sidstnævnte altså med førstepladsen.

Tager man et kig på præstationerne i DDU’s løbende turnering i 2022, så er det udelukkende Allan Daugbjerg Olsen og Vladimir Andersen, der har leveret et bedre gennemsnit i antallet af pile per vundet leg end Benjamin Drue Reus. Den tidligere ungdomslandsholdsspiller står således noteret for et gennemsnit på fornemme 17,92 pile, og fortsætter dermed blot den imponerende udvikling, som han har vist gennem de seneste sæsoner.

Foruden præstationerne i 1. division, så imponerede Benjamin Drue Reus også tidligere på sæsonen på PDC Nordic & Baltic-touren, hvor han i januar måned spillede sig i to semifinaler på Pro Touren, og samtidig afsluttede weekenden med et fornemt turneringsgennemsnit på 81,76. På den baggrund løber Benjamin Drue Reus med titlen som favorit i kapløbet om førstepladsen i Dansk Dart Superligas grundspil.

Hvem tror du topper tabellen efter grundspillet i Dansk Dart Superliga?

 • Andreas Toft Jørgensen (26%, 42 Stemmer)
 • Benjamin Drue Reus (25%, 41 Stemmer)
 • Nicolai Olsen (13%, 21 Stemmer)
 • Per Laursen (11%, 18 Stemmer)
 • Ulrich Meyn (9%, 15 Stemmer)
 • Brian Løkken (4%, 7 Stemmer)
 • Nikolaj Jørgensen (4%, 6 Stemmer)
 • Ivan Springborg Poulsen (2%, 4 Stemmer)
 • Niels-Jørgen Hansen (2%, 3 Stemmer)
 • Ved ikke (2%, 3 Stemmer)
 • Kasper Steen Hansen (1%, 1 Stemmer)
 • Thomas Schmidt (1%, 1 Stemmer)
 • Michael Seemann (1%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 163

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Podcast: Interview med Henrik Vestbo 2022

Dartnyheder.dk erfarer: Disse spillere har takket nej til en plads i Dansk Dart Superliga

Sjællandsk dartklub indleder ny eliteturnering: ‘Ambitionerne er tårnhøje’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*