Danmark, Sverige og Finland har udtaget deres landshold til World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen og Henrik Primdal skal repræsentere de rød/hvide farver ved World Cup of Darts som afvikles fra den 31. maj til den 3. juni i tyske Frankfurt.

Fra den 31. maj frem til den 3. juni vil 32 lande kæmpe med om titlen ved PDC’s World Cup of Darts. Det er ottende gang at turneringen afvikles, og det er i den forbindelse også ottende gang at danske Per Laursen er udset en plads på det danske landshold. Omvendt kan 48-årige Henrik Primdal for første gang se frem til at repræsentere Danmark i PDC-sammenhæng, efter at have repræsenteret det danske landshold i WDF-sammenhæng ni gange tidligere. Den seneste udtagelse ligger imidlertid 10 år tilbage, da han spillede sig blandt de sidste 64 ved de nordiske mesterskaber.

Det er forskelligt fra land til land, hvordan spillerne til de respektive landshold udtages. PDC Nordic & Blatic skriver på deres hjemmeside om udtagelseskritierne til forbundets medlemmers landshold:

“Udtagelsesprocessen som er anvendt til at vælge hvilke spiller som bliver inviteret til at repræsentere deres land (når og hvis deres land er udtaget til at være en del af turneringen) er som følger:

– Højest placerede PDC Tour Card indehavere* og/eller PDPA medlemmer** på PDC’s verdensrangliste
– Højest placerede PDC Tour Card indehavere* og/eller PDPA medlemmer** på PDC’s Europa Tour rangliste
– Højst placerede ikke-PDPA medlemmer på PDC’s verdensrangliste eller Europa Tour rangliste
– Spillere med det sammenlagt højste antal point efter at have spillet mindst seks PDCNB og Europa Tour events gennem de seneste 12 måneder (1. maj 2017 til 20. april 2018)

* Fuldgyldig PDPA medlem
** Q-School deltager som ikke vandt et Tour Card”

Ifølge PDC Nordic & Baltic er udtagelseskriterierne som de er, fordi man ønsker at belønne spillere som deltager på PDCNB’s Pro Tour. Spillerne er med andre ord ikke udtaget til landsholdene, men er derimod kvalificeret på baggrund af deres resultater gennem det seneste år. Hvis udtagelsesstrukturen havde været anderledes, er det tvivlsomt om Henrik Primdal havde fået sin plads. For på trods af at have deltaget på Pro Touren kontinuerligt siden 2016, så er Henrik Primdal blot noteret for en enkelt kvartfinaleplacering som bedste resultat i perioden, alt imens han i skrivende stund indtager en placering som nummer 31 på den danske rangliste. Udtagelsen skal således ses i skyggen af, at flere spillere i samme periode har opnået bedre individuelle resultater på Pro Touren og samtidig ligger over Henrik Primdal på ranglisten, heriblandt spillere som Niels Heinsøe, Alex Jensen og Steen Lysen. Henrik Primdal kan imidlertid trøste sig ved, at han sammenlagt har opnået næstflest point fra PDCNB’s Pro Tour gennem de seneste 12 måneder, kun overgået af Per Laursen.

Hvem havde du helst set repræsentere Danmark? (2 stemmer)

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

De kvalificerede spillere fra det svenske, finske og danske landshold kan ses her nedenfor. Hvert land har desuden en reservespiller, såfremt en af de to udtagede spillere skulle blive forhindret i at deltage når turneringen afvikles. Lande som Norge, Letland og Litauen har ikke et landshold, eftersom de ikke er udset en plads blandt de 32 deltagende nationer ved World Cup of Darts.

Finland:
Marko Kantele
Kim Viljanen
Reserve: Ulf Ceder

Sverige:
Daniel Larsson
Dennis Nilsson
Reserve: Magnus Caris

Danmark:
Per Laursen
Henrik Primdal
Reserve: Steen Lysen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*