Wales triumferede ved World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Gerwyn Price og Jonny Clayton blev i går de første walisere nogensinde, der vandt World Cup of Darts.

For første gang i historien kunne Wales i går lade sig hylde som vindere af World Cup of Darts, efter Gerwyn Price og Jonny Clayton besejrede England, der var repræsenteret af Michael Smith og Rob Cross, i finalen.

Finalen blev aldrig for alvor spændende, eftersom Wales var markant bedst gennem hele kampen. Gerwyn Price indledte således finalen med en 4-1 sejr over Michael Smith, inden Jonny Clayton besejrede Rob Cross 4-2. I den efterfølgende doublekamp sikrede waliserne sig så de påkrævede tre point, da de vandt duellen 4-3 med et fornemt gennemsnit på 103,52.

Wales var også i finalen i 2010 og 2017. I 2010 tabte Mark Webster og Barrie Bates til Raymond van Barneveld og Co Stompe fra Holland, mens selv samme Webster og Gerwyn Price sidenhen tabte til førnævnte Barneveld og Michael van Gerwen syv år senere.

Med til sejren følger en præmiesum på godt og vel 580.000 kroner til deling mellem Price og Clayton. World Cup of Darts er dog ikke en ranglisteturnering, så sejren rykker ikke ved deres respektive placeringer som nummer tre og 16 på verdensranglisten.

Besejrede Tyskland i semifinalen

Forud for finalen havde Wales mere eller mindre vadet gennem turneringen uden større problemer.

Turneringen blev indledt med en sejr på 5-0 over Rusland, inden Skotland blev besejret 2-1 i 1/8-finalen. Først i kvartfinalen mod Australien mødte waliserne reel modstand, idet Simon Whitlock og Damon Heta leverede en solid indsats, men alligevel tabte kampen 2-1.

I semifinalen fortsatte Wales efterfølgende de gode takter, og sikrede sig da også en sikker 2-0 sejr over Max Hopp og Gabriel Clemens fra Tyskland. I den modsatte semifinale besejrede England Belgien med samme cifre.

Gerwyn Price og Jonny Clayton kan nu se frem til en kort dartpause, inden PDC afholder fem Players Championship-turneringer fra tirsdag til lørdag. Begge spillere er i øvrigt kvalificeret til Grand Slam of Darts, og deltager derfor ikke i den kvalifikationsturnering der afholdes senere i dag.


Resultater – World Cup of Darts
Søndag 8. november
Kvartfinaler

England 2-1 Østrig
Canada 1-2 Belgien
Wales 2-1 Australien
Holland 1-2 Tyskland

Semifinaler
England 2-0 Belgien
Wales 2-0 Tyskland

Finale
Wales 3-0 England

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*