Overraskende dansk sejr i doublerækken var højdepunktet på andendagen ved WDF’s Europe Cup

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Mikal Schlosser

Benjamin Drue Reus (billede) og Simon Bak leverede en overraskende sejr i herrernes doublerække ved WDF’s europamesterskaber i Spanien.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Der er nu kun et skud tilbage i bøssen for det danske herre- og damelandshold ved EM i Spanien, hvis det skal lykkes at få medaljer med hjem fra WDF’s europamesterskaber for landshold.

Torsdag var herrelandsholdet således i aktion i doublerækken, mens damerne spillede single, hvorefter 1/8-finalerne i holdkampen blev afviklet. Og selvom der var flere lyspunkter undervejs, så formåede ingen af de danske spillere at spille sig forbi de sidste 16 i nogen af disciplinerne.

Stor dansk sejr i doublerækken

Hvis man i første omgang retter fokus mod det danske herrelandsholds deltagelse i doublerækken, så var der da også på forhånd svære udsigter for de to mandskaber, der begge var blevet tildelt en hård lodtrækning.

Makkerparret bestående af Andreas Toft Jørgensen og Ulrich Meyn lagde ganske vist ud med en kontrolleret 4-1 sejr i deres åbningskamp mod et upåagtet hold fra Luxembourg. Herefter ventede dog et opgør mod de to stærke svenskere Dennis Nilsson og Andreas Harrysson, der som forventet trak det længste strå med en sejr på 4-1. Og selvom den svenske sejr var ventet, så vil hverken Andreas Toft Jørgensen eller Ulrich Meyn have været tilfreds med deres præstation, da de noterede sig for et beskedent gennemsnit på bare 64,80 – adskillige point under deres sædvanlige topniveau.

Bedre gik det for Benjamin Drue Reus og Simon Bak, der efter at have været oversiddere i første runde skulle i aktion mod Jelle Klaasen og Danny van Trijp fra Holland. Klaasen og van Trijp var på forhånd udpeget som nogle af de mest oplagte favoritter i kampen om EM-guldet, men den drøm fik det danske makkerpar hurtigt sat en stopper for, da 23-årige Reus og 27-årige Bak sendte de hollandske favoritter ud med et nederlag på 4-1. Dermed var der nu et enkelt dansk herrehold med blandt de sidste 32.

I tredje runde leverede Benjamin Drue Reus og Simon Bak så en solid pligtsejr på 4-0 over John Aguis og Albert Scerri fra Malta, inden modstanden dog blev for stor i 1/8-finalerne. For selvom danskerne leverede et fornemt gennemsnit på 86,02, så var den rød-hvide duo oppe imod overmagten, idet WDF-verdensranglistens nummer to James Hurrell og det blot 15-årige stortalent Luke Littler fra England besejrede danskerne 4-2 med et gennemsnit på 95,24. Dermed var danskernes medajlehåb i herrernes doublerække ophørt, selvom Benjamin Drue Reus og Simon Bak kunne se tilbage på flere stærke præstationer.

1/16-finalerne blev endestationen for damerne

Mens det danske herrehold altså koncentrerede sig om doubledisciplinen, så var damerne i aktion i singleturneringen.

Her lykkedes det indledningsvis tre af de fire danskere at spille sig videre fra første runde, eftersom både Michelle Merlit, Henriette Honoré og Merete Kjær trak sig sejrrigt ud af første kamp. Dermed var Janni Larsen den eneste, der ikke spillede sig videre blandt de sidste 64.

I anden runde var der så igen tre danske sejre på programmet. Her gjorde særligt Merete Kjær positivt opmærksom på sig selv, da hun afsluttede sin sejr over Ana Mamut fra Kroatien ved at lukke 126 til stillingen 3-1, inden hun fulgte op med scorer på 125, 180, 60, 100 og dermed kunne have lukket kampen i 13 dart, men til sidste afgjorde opgøret med en solid 18-darter.

Blandt de sidste 32 sluttede så eventyret for den danske trio, idet både Merete Kjær, Michelle Merlit og Henriette Honoré tabte deres respektive kampe. Michelle Merlit havde ellers matchpile mod den hollandske profil Anca Zijlstra, der sidste år vandt Denmark Open, ude i sidste og afgørende leg, men måtte alligevel tage til takke med et nederlag på 3-4.

Ingen overraskelser i holdkampen

Torsdag aften skulle både herre- og damelandsholdet dog i ilden igen, eftersom der skulle tages hul på de udsatte opgør i holdkampens 1/8-finaler. Her var begge landshold undertippede mod henholdsvis Holland og Finland.

Særligt herrelandsholdet var forventet at få det svært mod de hollandske storfavoritter, men kom alligevel rigtig godt fra land med føringer på 1-0 og 2-1, og selvom den danske kvartet holdt kadencen frem til stillingen 4-5, så var der herfra ingen tvivl om, hvilket af de to landshold der var bedst. Holland vandt således fire legs i træk, og noterede sig dermed for en samlet sejr på 4-9.

Også damelandsholdet kom fint fra land mod Finland, og var sågar foran ved stillingen 5-4. Herfra faldt spillet dog fuldstændig sammen, og Finland vandt kampen 4-9 efter fem vundne legs i træk. Dermed tabte både herre- og damelandsholdet den første cup-kamp, efter deres indledende andenpladser i puljen.

Sidste chance for medaljer

I løbet af fredagen skal de danske spillere så i aktion for sidste gang, med mindre de spiller sig hele vejen til finalerne, der først skal spilles lørdag. Mens herrelandsholdet spiller singler fra klokken 11, så skal damerne i aktion i doublerækken fra klokken 12.

Samtlige resultater fra fredagens kampe kan følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe kan streames. Du finder en oversigt over de danske lodtrækninger her.


Oversigt over Danmarks resultater ved WDF’s Europe Cup 2022
Torsdag 29. september
Herrelandsholdet
Double

Sidste 128:
Benjamin Drue Reus/Simon Bak BYE
Andreas Toft Jørgensen/Ulrich Meyn (70,44) 4-1 (59,45) Yannick Scheer/Daniel Amil Martins (Luxembourg)

Sidste 64:
Benjamin Drue Reus/Simon Bak (74,17) 4-1 (78,47) Jelle Klaasen/Danny van Trijp (Holland)
Andreas Toft Jørgensen/Ulrich Meyn (64,80) 1-4 (88,17) Dennis Nilsson/Andreas Harrysson (Sverige)

Sidste 32:
Benjamin Drue Reus/Simon Bak (79,10) 4-0 (68,45) John Aguis/Albert Scerri (Malta)

Sidste 16:
Benjamin Drue Reus/Simon Bak (86,02) 2-4 (95,24) James Hurrell/Luke Littler (England)

Holdkamp
Sidste 16:
Danmark (73,40) 4-9 (80,53) Holland

Damelandsholdet
Single
Sidste 128:
Michelle Merlit (53,89) 4-1 (49,40) Ema Hawley (Jersey)
Janni Larsen (58,09) 2-4 (68,77) Claire Brookin (England)
Henriette Honoré (51,85) 4-1 (45,71) Kelly Margaret (Isle of Man)
Merete Kjær (59,53) 4-2 (61,71) Talita Biagetti (Italien)

Sidste 64:
Michelle Merlit (55,31) 4-3 (54,77) Susanna McGimpsey (Skotland)
Henriette Honoré (57,26) 4-0 (46,82) Jasmin Schnier (Østrig)
Merete Kjær (59,06) 4-1 (56,09) Ana Mamut

Sidste 32:
Michelle Merlit (63,79) 3-4 (66,72) Anca Zijlstra (Holland)
Henriette Honoré (54,13) 2-4 (76,87) Nia-Lynn van Leuven
Merete Kjær (59,34) 0-4 (66,80) Katie Sheldon (Irland)

Holdkamp
Sidste 16:
Danmark (48,14) 5-9 (51,14) Finland


Læs også:

Flot dansk start på europamesterskaberne i Spanien

Podcast: Optakt til World Grand Prix 2022

Overblik: Sådan følger du Danmarks kampe ved WDF Europe Cup 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*