Triumftoget fortsætter: Benjamin Drue Reus er videre ved UK Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Benjamin Drue Reus er efter endnu en sejr nu blandt de sidste 32 spillere ved majorturneringen UK Open.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Bemærk: Opdateret 00:03 02-03-2024 efter lodtrækningen til femte runde blev offentliggjort.

Tidligere i dag skrev Benjamin Drue Reus historie, da han som den første dansker nogensinde vandt en kamp ved PDC’s majorturnering UK Open. Det skete da han besejrede hollandske Bradly Roes 6-4 i første runde.

Sidenhen lykkedes det også den 25-årige fynbo at besejre engelske Tom Lonsdale, inden han i tredje runde leverede et særdeles bemærkelsesværdigt resultat, idet han sendte den tidligere VM-kvartfinalist og nummer 33 på verdensranglisten, engelske Callan Rydz, ud af turneringshallen i Minehead.

Fredag aften har Benjamin Drue Reus så føjet endnu et kapitel til eventyret om sin imponerende start på den professionelle tour, eftersom han med en 10-7 sejr over den tidligere majorvinder og Premier League-finalist José de Sousa nu er videre til lørdagens 1/16-finaler.

Sejren over portugisiske de Sousa, der forud for turneringen er placeret som nummer 26 på verdensranglisten, blev sikret til trods for en bekymrende start, hvor danskeren først kom bagud 0-4. Herfra vandt den pædagoguddannede dartspiller så fem legs i træk, og var herefter i total kontrol over opgøret. Benjamin Drue Reus sluttede kampen med et gennemsnit på 88,84, hvilket var lige godt og vel 3,5 point højere end José de Sousas.

UK Open er kendetegnet ved, at der bliver foretaget en ny lodtrækning efter hver runde. I den forbindelse har Benjamin Drue Reus trukket den regerende verdensmester og verdensetter Luke Humphries i femte runde, og kunne derfor dårligt have frygtet en hårdere lodtrækning.

Uanset hvordan resultatet af lørdagens kamp falder ud, så kan Benjamin Drue Reus dog glæde sig over, at han er sikret en præmiesum svarende til lige knap 44.000 danske kroner. Det beløb bliver dog fordoblet, såfremt han noterer sig for endnu en sejr. Vinderpræmien ved UK Open lyder på 957.000 danske kroner, og vil blive overrakt til vinderen af turneringen, når finalen skal afgøres søndag aften.


Læs også:

Kæmpe resultat: Benjamin Reus er videre til fjerde runde ved UK Open

Podcast: Optakt til UK Open 2024

Benjamin Drue Reus får hollandsk modstand i UK Open-debut

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*