Flot dansk start på europamesterskaberne i Spanien

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: WDF

Både det danske herre- og damelandshold gik videre fra puljerne i holdkampen, da der onsdag blev taget hul på europamesterskaberne for landshold i Spanien.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Onsdag lød startskuddet på WDF’s europamesterskaber i Spanien. Her var holdkampsdisciplinen på programmet, hvilket på mange måder er den vigtigste disciplin ved mesterskabet, eftersom det er den disciplin, der giver flest point til det samlede EM-regnskab.

I den forbindelse fik Danmark en flot start på mesterskabet, eftersom både det danske herre- og damelandshold sluttede som toer i deres respektive puljer, er dermed er videre til 1/8-finalerne, der spilles senere i dag.

Nervepirrende avancement for herrelandsholdet

Det danske herrelandshold gjorde det ellers svært for sig selv, da Andreas Toft Jørgensen, Benjamin Drue Reus, Simon Bak og Ulrich Meyn efter en nervepirrende 9-8 sejr over Kroatien efterfølgende tabte 7-9 til Rumænien. Dermed tegnede alt nemlig til, at Danmark var nødsaget til at vinde sine to resterende holdkampe, hvis håbet om videre avancement skulle holdes i live.

Selvom det holdt hårdt og Danmark for anden gang på dagen skulle ud i et sidste og afgørende leg, så formåede de danske drenge som ventet at besejre lilleputnationen Jersey 9-8. Den store test ventede først forude, hvor Danmark var op imod seedede Nordirland, der blandt andre havde WDF-verdensmesteren Neil Duff på holdkortet.

Danmark formåede dog at levere en overraskende sejr på 9-6 mod et retfærdigvis middelmådigt nordirsk landshold, der efter flere lunkne præstationer i puljen sluttede helt nede som nummer fire. Dermed er Nordirland den eneste seedede nation, der ikke er videre til 1/8-finalerne.

I stedet lykkedes det Kroatien at løbe afsted med førstepladsen i puljen, mens Danmark altså er videre som toer. Herrelandsholdet får det dog svært i 1/8-finalen, hvor de møder stormagten Holland, der uden problemer gik sejrrigt gennem deres pulje.

Dameholdet pligtsejrede

For det danske damelandsholds vedkommende blev kampagnen indledt med to sikre sejre på 9-2 og 9-4 over upåagtede Rumænien og Guernsey. Herefter ventede en væsentligt større modstander i skikkelse af Holland, der, til trods for et forholdsvis velspillende dansk damelandshold, vandt 9-4.

Dermed sluttede også damelandsholdet som toer i puljen, og kan nu forberede sig på en 1/8-finale mod Finland. De finske damer sluttede selv som etter i deres pulje efter sejre over Tjekkiet, Ungarn og Kroatien.

Mens det danske herrelandshold må betragtes som betydelig underdog forud for kampen mod Holland, så vil også damelandsholdet være undertippet mod Finland. På baggrund af onsdagens puljekampe vil det dog være mere sandsynligt, at det danske damelandshold avancerer videre til kvartfinalerne end herrelandsholdet.

Tekniske problemer i Spanien

Holdkampens 1/8-finaler skulle oprindeligt have været spillet allerede onsdag aften, men hvad der lignede dårligt forarbejde af arrangørerne samt flere tekniske problemer med blandt andet DartConnect var blandt årsagerne til, at onsdagens kampprogram slet ikke overholdt den planlagte tidsramme. Derfor er 1/8-finalerne udskudt til torsdag.

Torsdagens kampprogram ved WDF’s Europe Cup begynder klokken 10:30 og kan følges live på DartConnect, alt imens udvalgte kampe kan streames. Foruden de resterende holdkampe så skal det danske herrelandshold i dag spille double, mens damelandsholdet skal spille single.

Du kan finde en samlet oversigt over resultaterne fra holdkampsdisciplinen på WDF’s hjemmeside. Her nedenfor finder du en oversigt over de danske resultater.


Oversigt over Danmarks resultater ved WDF’s Europe Cup 2022
Onsdag 28. september
Holdkamp
Herrelandsholdet

Danmark (72,22) 9-8 (73,02) Kroatien
Danmark (75,73) 7-9 (78,09) Rumænien
Danmark (72,87) 9-8 (67,06) Jersey
Danmark (74,59) 9-6 (74,36) Nordirland

Damelandsholdet
Danmark (50,03) 9-2 (46,54) Rumænien
Danmark (49,49) 9-4 (43,99) Guernsey
Danmark (60,37) 4-9 (67,60) Holland


Læs også:

Overblik: Sådan følger du Danmarks kampe ved WDF Europe Cup 2022

Podcast: Optakt til WDF Europe Cup 2022

Podcast: Optakt til World Grand Prix 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*