Video: Raymond van Barneveld laver 9-darter på Players Championship-touren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Raymond van Barneveld lavede i lørdags sin første 9-darter siden 2012. Du kan se 9-darteren længere nede i artiklen.

Det har været op og ned for Raymond van Barneveld, siden han sidste år gjorde comeback til PDC.

For mens den femdobbelte verdensmester blot skulle bruge lidt under to måneder på at vinde sin første Players Championship-turnering efter sit comeback, så har der været begrænset succes siden da. Alligevel har ‘Barney’ ved flere lejligheder vist, at han fortsat har niveauet til at spille med i verdenstoppen. I 2022 står den 54-årige hollænder eksempelvis noteret for det 18. højeste sæsongennemsnit i PDC på 94,89.

Ved weekendens to Players Championship-turneringer i Niederhausen i Tyskland viste Raymond van Barneveld så endnu engang, at topniveauet fortsat hører til blandt den absolutte verdenselite. Det kom blandt andet til udtryk ved lørdagens turnering, hvor Barneveld i tredje runde besejrede engelske Adam Hunt 6-5 med et gennemsnit på 97,65. I kampens femte leg leverede Barneveld sågar en 9-darter, hvilket er hans første siden 2012.

Barneveld tabte sidenhen sin efterfølgende kamp til José de Sousa, men alligevel var det Barnevelds foregående 9-darter, der blev et af de helt store samtaleemner på de sociale medier – til trods for at netop José de Sousa også havde lavet en 9-darter i tredje runde. José de Sousas kamp blev dog ikke spillet på en af de to TV-baner, og den blev derfor ikke fanget på film.

Raymond van Barneveld har nu lavet 10 9-dartere i sin PDC-karriere. Dermed har kun Michael van Gerwen (24), Phil Taylor (22), Adrian Lewis (13), Dave Chisnall (11) og James Wade (11) lavet flere.

I år har 13 forskellige spillere lavet en 9-darter i PDC. Det er kun Gerwyn Price, der har lavet to.

Du kan se Raymond van Barnevelds 9-darter fra Players Championship 7 i videoen her nedenfor:


Læs også:

Raymond van Barneveld tror fortsat på, at han kan vinde VM

Video: Se 14-årige Luke Littler lave en 9-darter

Barneveld kollapsede ved Super Series – Players Championship-turnering sat på pause

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*