Final Stage (dag 4): Barneveld er tilbage – Andreas Toft Jørgensen sluttede af med stil

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld fuldendte i går sit comeback, da han sikrede sig et Tour Card ved den europæiske rangliste.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

BEMÆRK: Har du styr på reglerne ved Q-School og Final Stage? Hvis ikke, kan du eventuelt læse denne artikel først.

Raymond van Barneveld er tilbage i PDC. Det står klart, efter han i går sikrede sig et Tour Card på finaldagens ved PDC’s Q-School. Den femdobbelte verdensmester forventes derfor at være blandt deltagerne ved de fire Players Championship-turneringer, der afholdes mellem den 25.-28. februar.

Barneveld måtte i sidste ende sætte sin lid til den europæiske Q-School rangliste, eftersom han ikke formåede at vinde nogle af de fire turneringer ved Final Stage. Til gengæld endte den hollandske legende med et samlet Q-School gennemsnit på 94,62, hvilket var det næsthøjeste af samtlige spillere – kun overgået af engelske Scott Mitchell, der endte med et gennemsnit på 95,34.

Sejre for Mitchell og Koltsov

Netop Scott Mitchell vandt i øvrigt onsdagens sidste turnering ved den britiske Q-School, og den tidligere BDO-verdensmester kan derfor se frem til sin officielle debut i PDC. Den 50-årige englænder har ganske vist spillet flere turneringer på både Challenge- og Players Championship-touren, men det er første gang, at “Scotty Dog” er indehaver af et Tour Card.

På den europæiske Q-School lykkedes det russiske Boris Koltsov at sikre sig den samlede sejr, og den firedobbelte VM-deltager kan derfor også glæde sig over at have adgang til PDC’s turneringer minimum de næste 24 måneder.

Nedtur for flere profiler

Gårsdagens resultater betyder også, at der er flere profiler, der må vente til næste år, før de igen får muligheden for at kæmpe med om et Tour Card. På den britiske Q-School gælder det navne som Robert Thornton, Jim Williams og Fallon Sherrock.

På den europæiske Q-School var der ligeledes store navne, der missede et Tour Card, heriblandt Rowby-John Rodriguez, Chritian Kist, Benito van de Pas, Toni Alcinas og Jan Dekker.

Alle de nævnte spillere, der ikke vandt et Tour Card, har dog muligheden for at deltage på PDC’s Challenge Tour. Challenge Touren er således kun åben for de spillere, der har været tilmeldt Q-School.

Andreas Toft Jørgensen viste lovende takter til sidst

Heller ikke nogen af de danske spillere var på noget tidspunkt i nærheden af et Tour Card. Den 26-årige Q-School debutant Andreas Toft Jørgensen endte i den forbindelse som den bedste dansker, da han sluttede af på en samlet 57. plads. Herfra var der dog selvsagt langt op til den top otte, der var minimumskravet for en adgangsbillet til PDC.

Andreas Toft Jørgensen gjorde imidlertid et hæderligt forsøg på sidstedagen ved Final Stage, hvor han indtil i går ellers havde tabt sine kampe i første runde ved de tre foregående turneringer. Aabenraa-spilleren avancerede således videre fra første runde efter en uskøn sejr på 6-3 over tjekkiske Jiri Brejcha.

Herefter fik den unge dansker imidlertid fat i storspillet. Med et gennemsnit på 83,9 vandt Andreas Toft Jørgensen således 6-5 over hollandske Moreno Blom, i en kamp hvor det lykkedes ham at vinde sine legs i 19, 15, 18, 16, 22 og 14 dart, alt imens han lavede tre 180’ere undervejs. Dermed noterede Jørgensen sig for den mest velspillede danske sejr på dette års Q-School.

I tredje runde ventede så et møde med den østrigske profil Rowby-John Rodriguez, hvor danskeren igen gjorde positivt opmærksom på sig selv. Efter at have lukket fire legs i 14, 15, 18 og 17 dart var Andreas Toft Jørgensen således med til stillingen 4-4, inden den 26-årige østriger lukkede kampens to sidste legs i 13 og 15 dart. Dermed sluttede Q-School eventyret for den sidste tilbageværende danske deltager, der dog kunne lune sig ved, at han sluttede af med et fornemt gennemsnit på 85,3, hvilket er det næsthøjeste danske gennemsnit ved dette års Q-School. Det højeste blev leveret af Claus Nielsen, der ved Q-Schools indledende fase tabte 4-6 til hollandske Maikel Venema med et gennemsnit på 86,3.

Claus Nielsen og Michael Seemann tabte i anden runde

Netop Claus Nielsen formåede i øvrigt at vinde sin første kamp ved gårsdagens sidste Q-School turnering. Potten-spilleren måtte dog overleve en god håndfuld matchpile fra hollandske Gijsbert Van Malsen, inden det lykkedes ham at vende opgøret fra 3-5 til en sejr.

Også Michael Seemann vandt sin indledende kamp 6-5 over hollandske Michael Stoeten. Ivan Springborg Poulsen var i den sammenhæng den eneste af de fire danskere, der ikke spillede sig videre fra første runde, da han tabte 4-6 til tyske Nico Schlund.

I anden runde måtte også Claus Nielsen og Michael Seemann strække våben, da de tabte 2-6 og 5-6 til luxembourgske Steve Wollemer og østrigske Michael Rasztovits. Claus Nielsen sluttede derfor sit Q-School eventyr på en samlet 69. plads, mens Michael Seemann endte som nummer 88. Ivan Springborg Poulsen sluttede i øvrigt som nummer 96.

Alt afhængig af coronasituationen, så vil de fire førnævnte danskere, samt de fem øvrige danske deltagere ved Q-Schools indledende fase, have mulighed for at deltage ved 24 Challenge Tour-turneringer i løbet af 2021. PDC har endnu ikke offentliggjort datoerne for disse turneringer.

Du kan her nedenfor danne dig et overblik over alle vindere ved Q-School 2021, alt imens du finder en oversigt over onsdagens afgørende resultater.


Oversigt over vindere ved Q-School 2021

Britiske Final Stage vindere: Kirk Shepherd, Jason Heaver, Jake Jones, Scott Mitchell
Europæiske Final Stage vindere: Geert De Vos, Geert Nentjes, Florian Hempel, Boris Koltsov
Tour Card-vindere via den britiske Final Stage-rangliste: Jack Main, Andrew Gilding, Martin Lukeman, Lewis Williams, Eddie Lovely, Alan Soutar, Joe Murnan, Gordon Mathers, Peter Hudson, Jon Worsley, Brett Clayton, John Brown, Danny Baggish
Tour Card-vindere via den europæiske Final Stage-rangliste: Martin Schindler, Niels Zonneveld, Raymond van Barneveld, Zoran Lerchbacher, Adam Gawlas, Michael Unterbuchner, John Michael, Robert Marijanovic


Oversigt over de afgørende resultater ved den britiske Final Stage (dag 4):
Semifinaler
Danny Baggish (94,6) 6-2 (86,9) Peter Hudson
Scott Mitchell (82,2) 6-4 (84,2) Andrew Gilding

Final
Scott Mitchell (96,0) 6-2 (85,1) Danny Baggish


Oversigt over de afgørende resultater ved den europæiske Final Stage (dag 4):
Semifinaler
Boris Koltsov (92,6) 6-2 (84,3) Adam Gawlas
Niels Zonneveld (86,5) 6-4 (86,9 Robert Marijanovic

Final
Boris Koltsov (81,3) 6-4 (83,5) Niels Zonneveld


Oversigt over de danske resultater ved den europæiske Final Stage (dag 4):
Sidste 128
Andreas Toft Jørgensen (74,4) 6-3 (75,8) Jiri Brejcha
Claus Nielsen (76,00) 6-5 (80,7) Gijsbert Van Malsen
Ivan Springborg Poulsen (78,7) 4-6 (77,8) Nico Schlund
Michael Seemann (74,6) 6-5 (79,7) Michael Stoeten

Sidste 64
Andreas Toft Jørgensen (83,9) 6-5 (83,9) Moreno Blom
Claus Nielsen (71,1) 2-6 (83,8) Steve Wollener
Michael Seemann (71,8) 5-6 (79,6) Michael Rasztovist

Sidste 32
Andreas Toft Jørgensen (85,3) 4-6 (87,5) Rowby-John Rodriguez


Læs også:

Sensationelt: Raymond van Barneveld gør comeback

Portrætinterview med Andreas Toft Jørgensen: Om ambitioner ved Q-School og drømmen om en professionel karriere

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 2/13

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*