Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 2/13

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Arkiv

Mellem den 1. februar frem til den 3. maj kører Dartnyheder.dk et 13 ugers træningsprogram med fire frivillige spillere. Læs her om spillernes resultater efter de første to uger af træningsprojektet.

Fra den 1. februar frem til den 3. maj vil man her på Dartnyheder.dk kunne følge udviklingen hos fire spillere, der frivilligt deltager i et 13 ugers langt træningsforløb.

Træningsforløbet er ledet af Daniel Tyge Thybøl, der undervejs i projektet bidrager med træningsprogrammer og teknisk analyse til spillerne.

Hver mandag vil spillernes profiler blive opdateret med deres seneste træningsresultater og ugentlige træningsindsats, hvilket betyder, at man får muligheden for et indgående indblik i spillernes udvikling.

Her nedenfor kan du danne dig et overblik over spillernes samlede udvikling, alt imens du også har mulighed for at gå ind på spillernes individuelle profiler, hvor du kan se deres individuelle udvikling efter den anden uge af træningsprojektet.


Spillerprofiler:

Andreas Nordmark Eriksen

Frank Enemark

René Helmer Nielsen

Søren Thygesen


Daniel Thybøls kommentarer til anden uge af træningsprojektet:

– Grundlæggende er det svært ikke at være tilfreds med resultaterne af vores udvalgte statistikøvelser efter anden træningsuge. Samlet set er spillernes gennemsnit ganske vist faldet i doubleøvelsen, men det ville også næsten være for godt til at være sandt, hvis de kunne have gentaget niveauet fra sidste uge.

– Til gengæld går kurven opad i både tripleøvelsen og 501, hvilket er glædeligt. Faktisk var niveauet så højt denne uge, at jeg forventer, at gennemsnittene bliver svære at leve op til på søndag. Det væsentlige for spillerne er dog heller ikke at se på deres udvikling fra den ene uge til den næste, men i stedet fra uge et frem til uge 13, og på nuværende tidspunkt går den langsigtede udvikling i dén grad den rigtige vej.

– I den forgangene uge hæfter jeg mig særligt ved, at alle spillere har forbedret deres statistik i 501. Særligt Frank har imponeret ved at løfte sit niveau med omkring fem point, og ligger nu også der, hvor hans niveau bør være. Gennem den kommende måned vil det være naturligt at efterstræbe, at Frank på kontinuerlig basis vil skulle snitte over 60 i 501-øvelsen. Det bliver svært, men han har helt sikkert potentialet til det.

Andreas har i den forgangene uge fået anskaffet sig nogle pile, som i højere grad passer til hans kast. Det vil tage lidt tid for Andreas fuldstændig at vænne sig til dem, men ikke desto mindre er han den eneste spiller, der i anden uge af træningsprogrammet har løftet sit gennemsnit i alle tre statistikøvelser, hvilket jeg tror, at han vil gøre allerede igen i denne uge. Det er i hvert fald tydeligt at se, at Andreas har løftet sit niveau, efter vi har arbejdet med hans kast og skiftet hans pile.

René er den spiller, der med 11 timer og 15 minutter foran skiven har trænet mest i den forgangene uge, og han har igen formået at løfte sit gennemsnit i 501. De kommende uger vil dog blive svære for René, eftersom jeg har bedt ham om at ændre en ret væsentlig del af hans kast. Det vil tage noget tid at vænne sig til, så det vil formentlig først være om 3-4 uger, at René vil føle, at kastet igen vil være naturligt, og at han først herefter vil opleve lignende spring i sine statistikker. Det er en svær erkendelse, men på det lange sigte vil det gavne ham betydeligt.

– Også Søren har skullet arbejde en anelse på sit kast, men det er heldigvis ikke alt for omstændigt, og derfor forventer jeg, at også Søren vil fortsætte sin udvikling i de kommende uger. Jeg vil mene, at Sørens delmål for de næste to-tre uger må være, at han skal hæve sit gennemsnit på de første ni pile i 501 til over 60, for det er der, han virkelig vil kunne måle forbedringerne, efter at have arbejdet med sit kast.


Spillernes samlede udvikling

Her nedenfor har du mulighed for at se gennemsnittet for de fire spilleres samlede udvikling. Spillerne skal hver søndag gennemføre tre forskellige statistikøvelser, hvilket markerer kulminationen på spillernes ugentlige træning.

I anden uge af træningsprojektet har de fire spillere i gennemsnit trænet otte timer og 20 minutter.

Doubler:
Spillerne er blevet bedt om at kaste 30 pile efter både double 20, double 18, double 16 og double 12. Hver spiller har således kastet i alt 120 pile efter fire forskellige doubler. Her nedenfor kan du se udviklingen i spillernes samlede niveau i doubleøvelsen:

1. februar: 3,94/30
8. februar: 5,44/30
15. februar: 4,38/30

Tripler:
Spillerne er blevet bedt om at kaste 30 pile efter både triple 20, triple 19 og triple 18. Hver spiller har således kastet i alt 90 pile efter tre forskellige tripler. Her nedenfor kan du se udviklingen i spillernes samlede niveau i tripleøvelsen:

1. februar: 3,33/30
8. februar: 3,33/30
15. februar: 5,11/30

501:

Spillerne er blevet bedt om at spille 10 legs uden modstander (eller mod det laveste niveau på en eventuel træningsapp). Herefter noteres spillerens gennemsnit samt gennemsnittet for de første ni pile. Her er det særligt statistikken for spillerens samlede gennemsnit (den blå linje), der er interessant, eftersom det i højere grad giver det fulde billede af spillerens niveau.

Gennemsnit første ni pile:
1. februar: 52,49
8. februar: 55,90
15. februar: 58,43

Samlet gennemsnit:
1. februar: 44,46
8. februar: 44,75
15. februar: 49,51


Læs også:

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt

Final Stage (dag 1): VM-finalist og World Trophy-vinder triumferer – Claus Nielsen blev bedste dansker

Portrætinterview med Andreas Toft Jørgensen: Om ambitioner ved Q-School og drømmen om en professionel karriere

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*