Final Stage (dag 1): VM-finalist og World Trophy-vinder triumferer – Claus Nielsen blev bedste dansker

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Den tidligere BDO-profil, Geert de Vos, vil fremover være blandt deltagerne på PDC’s ProTour.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

BEMÆRK: Har du styr på reglerne ved Q-School og Final Stage? Hvis ikke, kan du eventuelt læse denne artikel først.

Den tidligere VM-finalist, Kirk Shepherd, og den tidligere BDO-profil og World Trophy-vinder, Geert de Vos, gik søndag hele vejen på førstedagen ved Q-Schools Final Stage. Engelske Shepherd og belgiske de Vos er dermed de første spillere, der vinder et Tour Card ved dette års Q-School.

Kirk Shepherd, der mest er kendt for sin sensationelle VM-finale i 2008, gik hele vejen ved den britiske Final Stage. Her leverede den 34-årige englænder et samlet turneringsgennemsnit på 88,38, hvilket ellers blot var det 35. højeste ved turneringen.

Ved den europæiske Final Stage noterede 39-årige Geert de Vos sig for et samlet gennemsnit på 90,21, og besejrede blandt andet spillere som Michael Unterbuchner, Richard Veenstra og Geert Nentjes undervejs i turneringen.

Geert de Vos var en af de absolut største profiler i BDO i årene 2014-2017, hvor han blandt andet vandt turneringer som World Trophy og England Open. De seneste år har den ottedobbelte Lakeside-deltager dog valgt at nedprioritere sin dartkarriere, men mon ikke der bliver lavet om på det, når nu “Foxy” får muligheden får at deltage på PDC’s ProTour.

Barneveld tabte til trods for storform

Selvom Kirk Shepherd og Geert de Vos altså løb med søndagens sejre, så var de flestes øjne alligevel rettet mod Raymond van Barneveld, der betegnes som en af de helt store favoritter ved den europæiske Final Stage.

Og bedømt på søndagens præstationer, så er det da også med god grund. Den femdobbelte verdensmester leverede således turneringens ubetinget højeste samlede gennemsnit på 98,02. Hollænderen tabte dog alligevel i fjerde runde, hvor han med et gennemsnit på 101,3 måtte se sig besejret af en velspillende Martin Schindler. Tyske Schindler spillede sig efterfølgende i semifinalen, og er derfor godt placeret på den nuværende europæiske Final Stage-rangliste, hvor top otte vil blive tildelt et Tour Card efter Final Stage. Her er Barneveld placeret på niendepladsen, alt imens Martin Schindler indtager andenpladsen bagved søndagens tabende finalist, Geert Nentjes.

Claus Nielsen blandt de sidste 32

For de danske spilleres vedkommende lykkedes det kun Claus Nielsen af spillere sig videre fra første runde. Potten-spilleren formåede dog at spille sig frem til tredje runde, efter det først lykkedes ham at levere et sublimt comeback mod hollandske Chris Landman, hvor danskeren indledningsvist var bagud 0-4, men sidenhen formåede at vinde seks legs i træk og dermed vinde kampen 6-4. Chris Landman, der var i kvartfinalen ved BDO’s verdensmesterskab i 2020, var ganske vist langt fra sit sædvanlige niveau, men det ændrer ikke på, at Claus Nielsen nu havde muligheden for at vinde point til Final Stage-ranglisten, hvis han kunne vinde sin efterfølgende kamp i anden runde.

Og det kunne han. Blandt de sidste 64 hævede Claus Nielsen således sit eget niveau gevaldigt, og med et gennemsnit på 77,8 besejrede han den tidligere Tour Card-holder og Europa Tour-deltager, Vincent van der Meer, med cifrene 6-1.

I turneringens tredje runde blev modstanden dog for hård, og Claus Nielsen tabte således 2-6 til den dobbelte Lakeside-semifinalist, Jan Dekker. Nielsen kunne dog glæde sig over et enkelt point til ranglisten, hvor han i skrivende stund indtager 19. pladsen.

For de øvrige danskeres vedkommende endte søndagens turnering som bekendt med rene nederlag. Andreas Toft Jørgensen var ellers udset gode muligheder mod tyske Sebastian Pohl, men Aabenraa-spilleren formåede aldrig at finde sit topniveau, alt imens han flere gang brændte nogle dyrebare doublepile, hvilket var blandt årsagerne til, at tyskeren avancerede videre til anden runde efter en sejr på 6-2.

For Ivan Springborg Poulsens vedkommende var der forud for kampen ikke mange der troede på, at danskeren kunne drille den hollandske profil Benito van de Pas, og Slangerup-spilleren tabte da også 3-6. Ivan Springborg Poulsen var ved den lejlighed langt under det niveau han viste ved Q-Schools indledende fase, eftersom han lod sig notere for et gennemsnit på blot 68,73, hvilket var det sjette laveste af alle 128 spillere.

For Final Stages sidste danske deltagers vedkommende endte første runde ligeledes med et nederlag. Michael Seemann tabte således 5-6 til tyske Franz Roetzsch. Lido-spilleren var ellers foran 5-3, men tabte sidenhen kampens sidste tre legs i 16, 21 og 18 dart, uden det lykkedes ham at få en matchpil.

Final Stage fortsætter senere i dag, hvor der tages hul på den anden ud af i alt fire turneringer. Den europæiske turnering begynder klokken 12:00, mens der tages hul på den britiske klokken 13:00. Du kan følge resultaterne fra turneringerne live på DartConnect. Her nedenfor kan du i øvrigt finde en oversigt over de afgørende resultater fra den britiske og europæiske turnering, alt imens du også finder en oversigt over de danske resultater.


Oversigt over de afgørende resultater ved den britiske Final Stage (dag 1):
Kvartfinaler
Kirk Shepherd (89,6) 6-1 (84,5) Chas Barstow
Martin Lukeman (98,8) 6-1 (78,8) Martin Heneghan
Jack Main (80,5) 6-4 (79,1) Lee Evans
Jon Worsley (98,9) 6-1 (84,5) Gavin Carlin

Semifinaler
Kirk Shepherd (91,9) 6-5 (89,1) Martin Lukeman
Jack Main (85,4) 6-4 (79,3) Jon Worsley

Finale
Kirk Shepherd (91,7) 6-1 (86,1) Jack Main


Oversigt over de afgørende resultater ved den europæiske Final Stage (dag 1):
Kvartfinaler
Geert De Vos (83,1) 6-3 (78,9) Richard Veenstra
Lorenzo Pronk (86,5) 6-5 (85,3) Mario Vandenbogaerde
Geert Nentjes (90,2) 6-5 (83,4) Wesley Plaisier
Martin Schindler (90,1) 6-3 (84,3) Zoran Lerchbacher

Semifinaler
Geert De Vos (86,4) 6-2 (83,5) Lorenzo Pronk
Geert Nentjes (93,7) 6-2 (83,4) Martin Schindler

Finale
Geert De Vos (90,8) 6-4 (91,9) Geert Nentjes


Oversigt over de danske resultater ved den europæiske Final Stage (dag 1):
Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen (72,28) 2-6 (73,4) Sebastian Pohl
Claus Nielsen (69,29) 6-4 (71,0) Chris Landman
Ivan Springborg Poulsen (68,73) 3-6 (79,7) Benito van de Pas
Michael Seemann (74,47) 5-6 (77,1) Franz Roetzsch

Sidste 64:
Claus Nielsen (77,8) 6-1 (75,1) Vincent Van der Meer

Sidste 32:
Claus Nielsen (76,9) 2-6 (83,9) Jan Dekker


Læs også:

Overblik: Her er alt du skal vide om Final Stage

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 1/13

John Part trækker sig fra Q-School

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*