Overblik: Her er alt du skal vide om Final Stage

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld er blandt de helt store favoritter ved Q-Schools Final Stage.

I dag klokken 12:00 lyder startskuddet på Final Stage ved den europæiske Q-School, alt imens Final Stage ved den britiske Q-School løber af stablen tre timer senere. For danske dartinteresserede vil det være særligt interessant at følge med ved den europæiske Final Stage, eftersom fire danske spillere, Andreas Toft Jørgensen, Ivan Springborg Poulsen, Claus Nielsen og Michael Seemann, alle er kvalificeret til Q-Schools afgørende fase, hvor der vil være mulighed for at vinde et såkaldt Tour Card, der giver adgang til PDC’s ProTour.

Men hvad er Final Stage egentlig? Tidligere har vi beskrevet reglerne ved Q-School (dem kan du læse her), og selvom Final Stage egentlig bare er en del af Q-School, så lad os alligevel give dig et overblik over, hvad der egentlig er på spil de kommende dage.

Hvad er Final Stage?

I alt sin enkelthed betegner Final Stage de afgørende kampe ved PDC’s Q-School. Final Stage afvikles mellem den 14.-17. februar, hvor der spilles to turneringer hver dag. Den ene turnering spilles ved den europæiske Final Stage, mens den anden spilles ved den britiske Final Stage.

Vinderen af hver turnering vil sidenhen blive belønnet med et Tour Card. Med andre ord vil der blive uddelt otte Tour Cards til de otte turneringsvindere. Derudover vil der blive uddelt yderligere 13 og otte Tour Cards til de højst placerede spillere på henholdsvis den britiske og den europæiske Final Stage-rangliste.

Hvilke spillere er med?

I alt er 256 spillere kvalificeret til Final Stage. 128 ved den britiske Final Stage og 128 ved den europæiske Final Stage.

Størstedelen af spillerne har kvalificeret sig gennem den forgangene uge, men der er også adskillige spillere, der har været direkte kvalificeret til Final Stage. Der er her tale om spillere, der endte i toppen af sidste års Challenge- og Development Tour rangliste, samt spillere der mistede deres Tour Card ved indgangen til 2021.

Blandt de største profiler ved den europæiske Final Stage er det værd at fremhæve navne som Raymond van Barneveld, Rowby-John Rodriguez og Nico Kurz, alt imens Fallon Sherrock, Scott Mitchell og Robert Thornton er blandt deltagerne ved den britiske Final Stage.

Hvad er danskernes chancer?

Men hvordan er mulighederne for, at en dansker vinder et Tour Card? Kort fortalt, så vil det være en vaske ægte sensation, hvis enten Andreas Toft Jørgensen, Ivan Springborg Poulsen, Claus Nielsen eller Michael Seemann vinder et Tour Card.

Ikke desto mindre, så vil det blive interessant at følge den danske kvartet, der trods alt kan efterstræbe at tilegne dem så mange point til Final Stage-ranglisten som muligt. I følge PDC’s hjemmeside vil der blive tildelt point til ranglisten efter hver spillerunde, hvor der er fuldt spillerantal. Med andre ord vil spillerne formentlig skulle spille sig blandt de sidste 64 ved søndagens turnering for at få point, alt imens de vil skulle spille sig blandt de sidste 32 mandag, tirsdag og onsdag for at vinde ranglistepoint.

Lodtrækningerne til turneringerne ved den europæiske Final Stage offentliggøres hver dag omkring klokken 11:00, mens turneringerne begynder klokken 12:00. Begge dele vil kun følges live på DartConnect. Du kan derudover blive opdateret på Final Stage-ranglisten her.


Læs også:

Meget er ændret: Sådan fungerer Q-School 2021

Q-School (dag 6): Fire danskere er videre til Final Stage

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 1/13

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*