Top 5: De mest interessante kampe i første runde ved VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld er blandt de 64 spillere, der skal i aktion i første runde ved VM 2022.

Onsdag den 15. december begynder den 29. udgave af PDC’s verdensmesterskab.

I den forbindelse vil de 32 højst placerede spillere på PDC’s verdensrangliste være kvalificeret direkte videre til anden runde, mens de øvrige 64 spillere mødes i de indledende kampe.

Men selvom Gerwyn Price, Peter Wright, Michael van Gerwen og en lang række af PDC’s øvrige topspillere altså først træder ind i turneringens anden runde, så er der alligevel flere bemærkelsesværdige opgør i vente allerede i de indledende kampe. Vi tager i den anledning et kig på fem af de opgør, som vi mener, er de mest iøjnefaldende i første runde.


Top 5: De mest interessante kampe i første runde ved VM (dato for kampen)

5. Martin Schindler vs. Florian Hempel (søndag 19. december ca. klokken 21:00)

I 2019 besejrede Martin Schindler ganske overraskende Michael van Gerwen 6-5 ved German Darts Masters Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er ikke lang tid siden, at Max Hopp indtog titlen som Tysklands nummer ét. Men gennem de seneste sæsoner (og i særdeleshed 2021) er Hopp blevet indhentet af andre tyske navne – heriblandt Martin Schindler og Florian Hempel, der mødes allerede i første runde ved VM 2022.

Både Schindler og Hempel vandt et Tour Card tilbage i februar, og har siden da vist lovende takter på PDC’s ProTour. Hvis man udelukkende taget et kig på spillernes gennemsnit, står Schindler eksempelvis noteret for det 18. højeste sæsongennemsnit på Players Championship-touren (95,65) i år, mens Hempel er placeret som nummer 31 (94,31).

Det er med andre ord to formstærke tyskere, der mødes i VM’s første runde, og der vil unægtelig være både national stolthed og sportslige ambitioner på spil, når 25-årige Schindler og 31-årige Hempel står overfor hinanden i det rent tyske opgør.

4. Paul Lim vs. Joe Murnan (fredag 17. december ca. klokken 20:00)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

67-årige Paul Lim bliver i år den ældste spiller nogensinde, der deltager ved et verdensmesterskab i PDC. Ved den lejlighed møder han den 29 år yngre englænder, Joe Murnan, der har kvalificeret sig til sit første VM siden 2017.

Men lad det da være sagt med det samme: Det er ikke Joe Murnan, der trækker dette opgør ind på listen over de fem mest interessante kampe i første runde i Alexandra Palace. Det er naturligvis ‘The Singapore Slinger’, der kommer til at indtage hovedrollen i kampen – uanset om han vinder eller ej. Lim, der debuterede ved VM helt tilbage i 1982, er ganske enkelt så populær en skikkelse, at det er umuligt ikke at se frem til hans kommende optræden ved hans 26. verdensmesterskab.

3. Adrian Lewis vs. Matt Campbell (onsdag 15. december – ca. klokken 21:30)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Adrian Lewis deltog første gang ved VM i 2006, og har været fast inventar ved verdensmesterskabet siden da, hvor han i mellemværende periode har vandt turneringen i 2011 og 2012, inden han spillede sig i finalen igen i 2016.

Siden da er der dog rendt en del vand gennem åen, og ‘Jackpot’ har de seneste sæsoner taget en massiv rutsjetur ned ad verdensranglisten, hvor han i skrivende stund er helt nede som nummer 35. Dermed bliver VM 2022 første gang i Lewis’ karriere, at han ikke er seedet ved verdensmesterskabet.

Derfor skal den populære englænder i aktion allerede i VM’s første runde, og her har Lewis’ fået en særdeles hård lodtrækning.

Det bliver nemlig den canadiske Challenge Tour-vinder, Matt Campbell, som Adrian Lewis får den ringe fornøjelse af at skulle stå overfor på VM’s åbningsaften. Campbell har haft en fornem sæson, og vil utvivlsomt være sprængfyldt med selvtillid forud for karrierens tredje optræden i Alexandra Palace. Her er der med andre ord tale om en kamp, man ikke vil gå glip af.

2. Raymond van Barneveld vs. Lourence Ilagan (mandag 20. december – ca. klokken 21:30)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter sit oprindelige karrierestop ovenpå VM-fadasen i 2020 er Raymond van Barneveld nu tilbage på den største scene af dem alle. Returen til Alexandra Palace sker blot et år efter, at ‘Barney’ genvandt sit Tour Card på Q-School, hvilket er et udtryk for, at den femdobbelte verdensmester har haft en fornem comebacksæson, der blandt andet har været krydret med en sejr i Players Championship-regi og kvalifikation til Grand Slam of Darts.

Barnevelds opgør i første runde indtræder derfor ikke udelukkende på denne liste, som konsekvens af den femdobbelte verdensmesters massive popularitet. Kampen er i stedet med på listen, da man kan forvente høj klasse fra begge spillere.

Modstanderen bliver nemlig filippinske Lourence Ilagan. 43-årige Ilagan har ganske vist aldrig vundet en kamp ved sine fem foreløbige VM-optrædener, men besidder ikke desto mindre et åbenlyst potentiale. Forvent derfor en kamp, hvor Barneveld kommer til at indtage favoritrollen, men vil skulle kæmpe hårdt for føden.

1. Fallon Sherrock vs. Steve Beaton (søndag 19. december – ca. klokken 21:30)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

‘The Queen of the Palace’ er tilbage. Efter sine historiske sejre mod Ted Evetts og Mensur Suljovic ved VM 2020, formåede Fallon Sherrock ikke at kvalificere sig til sidste års verdensmesterskab. Søndag den 19. december vender 27-årige Sherrock dog tilbage til sit palads, hvor hun møder ingen ringere end ‘The Bronzed Adonis’, Steve Beaton, der i år deltager ved sit 31. verdensmesterskab i karrieren. Beaton debuterede med andre ord ved VM fire år før Sherrock blev født.

Og selvom Beaton vandt BDO’s verdensmesterskab i 1996, så er det på forhånd svært at identificere en oplagt favorit i kampen mellem de to publikumsfavoritter. Man kan derfor se frem til en kamp, der på forhånd tegner til at blive en tæt og jævnbyrdig affære, alt imens begge spillere vil have stjernestatus blandt tilskuerne i Alexandra Palace. Det er ganske enkelt et opgør, man under ingen omstændigheder må gå glip af.

Hvilken kamp i VM's første runde ser du mest frem til?

  • Fallon Sherrock vs. Steve Beaton (69%, 85 Stemmer)
  • Adrian Lewis vs. Matt Campbell (15%, 18 Stemmer)
  • Raymond van Barneveld vs. Lourence Ilagan (10%, 13 Stemmer)
  • Paul Lim vs. Joe Murnan (3%, 4 Stemmer)
  • En anden (2%, 3 Stemmer)
  • Martin Schindler vs. Florian Hempel (1%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 124

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Officielt: Nordic Darts Masters vender tilbage til København i 2022

Oversigt: Her er VM-lodtrækningen

Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*