Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM 2022

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Sven Mandel

For blot anden gang siden 2013 er det ikke lykkedes 25-årige Max Hopp at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab.

Onsdag den 15. december begynder PDC’s verdensmesterskab anno 2022.

I den forbindelse vil der være 96 spillere deltagende ved den prestigefulde turnering i Alexandra Palace i London. Som altid vil der dog også være en række store profiler, som ikke har formået at kvalificere sig til verdensmesterskabet. I denne artikel kan du i den forbindelse danne dig et overblik over fem af de absolut største navne, der ikke har formået at kvalificere sig til det forestående VM.


Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM 2022:

5. Matthew Edgar (nummer 62 på verdensranglisten)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Selvom 35-årige Matthew Edgar endnu ikke har nogle store titler på CV’et, så er han alligevel en særdeles populær skikkelse blandt fans af sporten. Populariteten skyldes blandt andet hans ekstraordinært store engagement på de sociale medier, hvor han i en helt unik grad formår at kommunikere med sine fans på både Twitter og YouTube.

Læs også: Video: Matthew Edgar i alternativt interview forud for Players Championship Finals

Edgar har været kvalificeret til de seneste tre udgaver af PDC’s verdensmesterskab, hvor han dog kun en enkelt gang har formået at spille sig videre til anden runde. Den statistik får han imidlertid ikke muligheden for at udbygge i år.

4. Jelle Klaasen (nummer 59 på verdensranglisten)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Man kan diskutere, hvor stor en overraskelse det egentlig er, at Jelle Klaasen ikke er kvalificeret til VM 2022. Det er nemlig andet år i træk, at ‘The Cobra’ ikke vil være blandt de 96 spillere i Alexandra Palace.

Klaasen var udråbt en stor karriere, da han som blot 21-årig vandt BDO’s verdensmesterskab i 2006, og dermed blev den yngste verdensmester nogensinde. Siden da har karrieren dog ikke budt på nær så mange sejre, som potentialet på forhånd gav forhåbninger om.

37-årige Klaasen har ikke desto mindre vundet to Players Championship-titler i PDC, alt imens han var en del af Premier League i både 2009 og 2017. På den baggrund er hollænderen uden tvivl en af de største profiler, der ikke er kvalificeret til det forestående verdensmesterskab.

3. Jeffrey de Zwaan (nummer 39 på verdensranglisten)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Selvom Jeffrey de Zwaan er placeret helt oppe som nummer 39 på verdensranglisten, så er det alligevel ikke lykkedes den 25-årige hollænder at kvalificere sig til VM 2022. Den missede VM-kvalifikation skyldes i høj grad hollænderens usædvanligt dårlige sæson på PDC’s ProTour, hvor de Zwaan i år har haft markant flere nederlag end sejre.

‘The Black Cobra’ misser dermed VM for første gang siden 2018, hvilket man næppe havde set komme, da han for blot tre sæsoner siden spillede sig i semifinalen ved World Matchplay og vandt to Players Championship-titler. En ærgerlig udvikling for en spiller, der ellers var udset en stor karriere ovenpå sine fornemme præstationer for blot få sæsoner siden.

2. Max Hopp (nummer 47 på verdensranglisten)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er bemærkelsesværdigt, så stor lighed der er mellem ovennævnte Jeffrey de Zwaan og tyske Max Hopps missede VM-kvalifikation.

Ligesom sin hollandske kollega er Hopp blot 25 år, og har derfor fortsat mange år tilbage, med henblik på at rette op på sin skuffende 2021-sæson, der betyder, at han for blot anden gang siden 2013 ikke kvalificerer sig til verdensmesterskabet.

‘The Maximiser’ var blot 16 år, da han første gang kvalificerede sig til VM. Herefter satte han sig lynhurtigt på tronen som Tysklands største dartspiller nogensinde – en titel han cementerede, da han i 2018 både vandt en titel på Europa- og Players Championship-touren, inden han samme år spillede sig i semifinalen ved European Championship.

Siden da har resultaterne dog ikke levet op til den form, som Hopp fremviste i perioden 2018-2019, og det betyder altså, at Hopps skuffende sæson kulminerer med en misset VM-kvalifikation.

1. John Henderson (nummer 45 på verdensranglisten)

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Skotske John Henderson er den første spiller i PDC’s historie, der har vundet en TV-titel i løbet af den forgangne sæson, men alligevel misset kvalifikationen til et verdensmesterskab.

Så sent som i september måned vandt 48-årige Henderson som bekendt World Cup of Darts sammen med Peter Wright, men eftersom turneringen ikke tæller til ranglisten, så har sejren ikke haft betydning for ‘The Highlanders’ VM-chancer.

Ser man bort fra World Cup of Darts har Henderson dog også haft en særdeles middelmådig sæson, hvor han ikke formåede at kvalificere sig til vigtige rangliste-turneringer som eksempelvis World Matchplay, World Grand Prix, Europen Championship eller Players Championship Finals.

I stedet har publikumsfavoritten haft en særdeles svær sæson på PDC’s Pro Tour, hvilket blandt andet illustreres ved, at han hele 18 ud af 28 gange tabte sin første kamp ved dette års Players Championship-tour.

Den dårlige sæson betyder, at VM 2022 bliver det første verdensmesterskab uden John Henderson siden 2013.


Læs også:

Opdateret verdensrangliste efter Players Championship Finals

Oversigt: Her er VM-lodtrækningen

Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*