Top 5: De største favoritter i damerækken ved DM 2021

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Berit Schouw (billede) vandt for nylig Dart Odense Open, og er blandt favoritterne i damerækken til DM 2021.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Nu på lørdag afholdes det individuelle danske mesterskab i Vordingborg, og Dartnyheder.dk vil som altid være på pletten, når en række af Danmarks største profiler kæmper om guldmedaljerne i de respektive singlerækker.

Allerede nu kan du dog varme op til det danske mesterskab, ved at læse om de fem største favoritter i damerækken her nedenfor. I bunden af artiklen kan du i øvrigt afgive din stemme, og fortælle os, hvem du mener er den største favorit i damerækken.

I morgen, tirsdag, udgives en artikel med de fem største favoritter i herrerækken.


Top 5: De største favoritter i damerækken ved DM 2021 (placering på den danske rangliste):

5. Merete Kjær, Kælderen (3)

Merete Kjær tv. og Rosie Brady th. Foto: Privat

Merete Kjær er et forholdsvis nyt navn i toppen af dansk damedart. Flere flotte resultater i 2020 gjorde hende således aktuel til prisen som “Årets Danske Newcomer 2020”, der dog sidenhen blev vundet af Andreas Toft Jørgensen.

Ikke desto mindre så har 39-årige Merete Kjær fortsat sin flotte udvikling, hvilket er kommer til udtryk ved hendes resultater ved de seneste måneders nationale stævner. Foruden en kvartfinale ved Samsø Open i september, har Kjær nemlig også vist gode takter ved Nordic Darts Festival i oktober og Dart Odense Open i november, hvor hun spillede sig i henholdsvis en semifinale og en finale. Tiden vil vise, om esbjergenseren nu går hele vejen ved DM på lørdag.

4. Janni M. Larsen, Fluen (8)

Janni Larsen har vundet DM tre gange tidligere. Her ses hun efter sin anden DM-triumf i 2015. Foto: Privat

Det er ikke meget, man har set til Fluens Janni Larsen ude ved de danske stævner i 2021. Ikke desto mindre har den tredobbelte danske mester været fast mand på Fluens danmarksseriehold i løbet af den forgangne sæson, hvor hun både har vist fine takter og holdt kampformen ved lige.

Den 58-årige landsholdsspiller har en enorm erfaring, og er som så ofte før en af de største favoritter ved DM, som hun tidligere har vundet i 2010, 2015 og 2018.

3. Henriette Honoré, Sydvest Dart (2)

Foto: Dansk Dart Union

Lørdagens danmarksmesterskab vil blive det første DM, hvor Henriette Honoré repræsenterer Sydvest Dart, efter hun i en årrække har været medlem af Esbjerg Dartklub.

47-årige Honoré har været en fast del af den danske, kvindelige elite i en årrække, og har da også hele otte landsholdsudtagelser på CV’et. Hun mangler dog fortsat sin første individuelle DM-titel, og spørgsmålet er, om den kommer i hus på lørdag. ‘Henry’ har i hvert fald vist formen til det, efter hun i september spillede sig i finalen ved Samsø Open, og i oktober vandt Nordic Darts Festival. Resultater, der har bidraget til, at hun i skrivende stund indtager andenpladsen på den danske rangliste.

2. Michelle Olsen Merlit, Neptun Dartklub (1)

Michelle Olsen Merlit vandt i 2019 og 2020 prisen som “årets danske damespiller”. Foto: Dansk Dart Union/Daniel Tyge Thybøl

Efter en mildest talt forrygende 2019-sæson vil Michelle Olsen Merlit formentlig ærgre sig over, at coronapandemien satte en stopper for såvel nationale som internationale stævner i store dele af 2020 og 2021, alt imens hun ville have været en selvskrevet kandidat til det danske damelandshold.

28-årige Merlit dominerede nemlig den nationale dartscene i 2019 og 2020, og vandt da også prisen som “Årets Danske Damespiller” begge år, men har altså ikke haft mulighed for at spille nær så mange stævner, som hun kunne have håbet på.

I stedet har 2021 været en sæson med begrænsede muligheder for Merlit, der dog heller ikke har spillet sig i en eneste finale ved efterårets to nationale stævner. Her har hun i stedet måtte tage til takke med en kvartfinale med Nordic Darts Festival og en semifinale ved Dart Odense Open. Når alt kommer til alt, så er det alligevel svært at afskrive Merlit som en af de helt store favoritter til årets DM i Vordingborg.

1. Berit Schouw, Studsen Dart (5)

Foto: Privat

Berit Schouw var en fast del af det danske damelandshold i perioden 2014-2018, inden hun valgte at trappe ned for dartsporten, for i stedet at bruge mere tid med familien.

De seneste måneder har dog markeret et mindre comeback for sjællænderen, der foruden nogle fine præstationer i 3. division også vandt Dart Odense Open i november, og dermed noterede sig for en sejr ved årets sidste nationale stævne forud for danmarksmesterskabet. Bliv derfor ikke overrasket, hvis 44-årige Schouw, der i 2016 vandt det nordiske mesterskab, i den kommende weekend vinder sit første individuelle danske mesterskab.

Hvem betragter du som favorit i damerækken ved DM?

  • Berit Schouw, Studsen (35%, 91 Stemmer)
  • En anden (19%, 50 Stemmer)
  • Michelle Olsen Merlit, Neptun (16%, 41 Stemmer)
  • Henriette Honoré, Sydvest Dart (11%, 28 Stemmer)
  • Merete Kjær, Kælderen (8%, 22 Stemmer)
  • Janni M. Larsen, Fluen (6%, 15 Stemmer)
  • Fie Skinnes, Kirke Helsinge (3%, 8 Stemmer)
  • Gitte Banke, Farum (2%, 6 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 261

Indlæser ... Indlæser ...

Mangler du overnatning til DM i Vordingborg?

Så anbefaler vi Johanneberg Hotel. Johanneberg Hotel støtter Dartnyheder.dk i forbindelse med danmarksmesterskabet, og derfor håber vi også, at du vil støtte dem. Klik ind på Johanneberg Hotels hjemmeside her, eller ved at trykke på billedet nedenfor.

Foto: Johanneberg Hotel

Læs også:

Henrik Vestbo: Finalerne ved DM bliver streamet

Top 5: De største stjerner der ikke er kvalificeret til VM 2022

Årets sidste Søren Søgaard-rangliste: Niels-Jørgen Hansen slutter på toppen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*