Henrik Vestbo: Finalerne ved DM bliver streamet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Det vil være muligt at streame finalerne i singlerækkerne ved DM den 11. december. Det fortæller Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Der er gode nyheder for dem, der er forhindret i at være blandt tilskuerne, når der lørdag den 11. december spilles finale i singlerækkerne ved det individuelle danmarksmesterskab. Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, fortæller således, at de afgørende kampe fra mesterskabet vil kunne streames på DDU’s YouTube-kanal.

Helt konkret, så vil man som udgangspunkt have mulighed for at se semifinalerne og finalen i herrerækken, mens det også vil være muligt at streame finalen i henholdsvis junior- og damerækken.

– Vi efterstræber helt klart, at vi bliver bedre til at promovere vores danmarksmesterskab og vores elitespillere, og derfor er det også helt naturligt, at vi fremover transmitterer de afgørende kampe fra DM, fortæller Henrik Vestbo til Dartnyheder.dk.

Selvom kampprogrammet ved DM endnu ikke er fastlagt, så oplyser DDU’s formand, at man forventer at kunne streame fra DM omkring klokken 16:00 om eftermiddagen, således at turneringen ikke bliver spillet til langt ud på aftenen.

Efterstræber et bedre setup end tidligere

Det er langt fra første gang, at Dansk Dart Union giver mulighed for, at man kan streame udvalgte kampe fra DM. Sidste gang det var muligt var i 2017, hvor Per Skau i herrefinalen besejrede Per Laursen 6-5. Skau leverede ved den lejlighed et gennemsnit på 82,29, mens Laursen snittede 82,77. Men selvom de sportslige præstationer bar præg af en international standard, så var det ikke alt ved transmissionen, der kunne imponere et potentielt TV-publikum.

I baggrunden kunne man således overvære en stærkt begrænset antal tilskuere, hvoraf kun få lod til at være engageret i kampen. Det sløve setup har blandt andet betydet, at Per Skau efterfølgende betegnede transmissionen som “pinlig”, og det indrømmer Henrik Vestbo da også, at den daværende danmarksmester havde ret i.

– Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at den slags ikke gentager sig. Hvis vi skal tilbyde streaming fra DM, så skal vi også sørge for, at vi har et ordentligt produkt. Man skal ikke være i tvivl om, at vi har taget ved lære af de tidligere år, vi har streamet. Og så har jeg i øvrigt stor tiltro til, at værtsklubben (Vordingborg, red.) nok skal skabe nogle optimale rammer for turneringen, fortæller DDU’s formand.

Det vil være Sportsweb, der kommer til at stå for produktionen af live-streamingen ved DM i Vordingborg. Det er også Sportsweb, der gennem de seneste år har produceret streaming fra Denmark Open & Masters i Esbjerg.


Læs også:

Henrik Primdal og Berit Schouw vandt Dart Odense Open

Oversigt: Alle mandlige medaljevindere ved DM siden 1977

Robin Stegler sluttede som nummer 89 på PDC’s europæiske Development Tour

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*