Årets sidste Søren Søgaard-rangliste: Niels-Jørgen Hansen slutter på toppen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Niels-Jørgen Hansen har ifølge statistik-hjemmesiden, Dartistik, været den bedste spiller i Dansk Dart Unions løbende turnering i 2021.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Bruttolandsholdsspilleren Niels-Jørgen Hansen slutter 2021 som den højst placerede spiller på Søren Søgaard-ranglisten. Det ligger fast, efter Dartistik i dag har offentliggjort den seneste opdatering af ranglisten, alt imens der ikke er flere kampe tilbage i den løbende turnering i år.

56-årige Niels-Jørgen Hansen har da også haft en fornem sæson i Danmarks bedste dartrække, hvor han med en sejrsprocent på 78,57% har været den mest vindende spiller i 1. division, alt imens han har leveret et samlet gennemsnit på 18,55 pile per vundet leg.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 2.025 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Sidste år blev Søren Søgaard-ranglisten toppet af den regerende danmarksmester, Per Laursen, der i år må tage til takke med en syvendeplads. De nærmeste udfordrere til Niels-Jørgen Hansen var i stedet Simon Bak og Nicolai Olsen, der sluttede sæsonen af som nummer to og tre.

Længere nede ad listen finder man Andreas Toft Jørgensen på en samlet 14. plads. Den 27-årige Aabenraa-profil er ellers af mange betragtet som en af de ubetinget største danske profiler i 2021, men en række middelmådige præstationer i 1. division tidligere på sæsonen har haft konsekvenser for hans endelige rating og heraf følgende placering.

Andreas Toft Jørgensen er i øvrigt den ene af i alt tre spillere i Søren Søgaard-ranglistens top 16, der er under 30 år. Simon Bak er således fortsat 26 år, mens 22-årige Benjamin Drue Reus indtager 15. pladsen.

Studsens Berit Schouw slutter 2021 af som den bedst placerede damespiller på årets afsluttende Søren Søgaard-rangliste. Den 44-årige tidligere landsholdsspiller slutter således sæsonen af som nummer 280. 223 placeringer længere fremme finder man desuden 15-årige Nikolaj Jørgensen, der er den bedst placerede spiller under 18 år. Juniorlandsholdsspilleren indtager med andre ord en plads som nummer 57.

Du kan se en oversigt over top 16 på Søren Søgaard-ranglisten her nedenfor, alt imens listen med samtlige 2.025 spillere kan findes her. Her er det i den anledning værd at bemærke, hvem der lige nøjagtig sniger sig ind i top 300 med sin placering som nummer 299.


Top 16 på Søren Søgaard-ranglisten (december 2021):


Læs også:

Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School

Henrik Vestbo: Finalerne ved DM bliver streamet

Er han Danmarks næste topspiller? Stort interview med Nikolaj Jørgensen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*