Simon Bak overtager førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

25-årige Simon Bak overtager førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Den 25-årige sønderjyske bruttolandsholdsspiller, Simon Bak, overtager førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten. Det står klart, efter at Fluen-profilen rykker fire placeringer frem i den nyeste opdatering af ranglisten. I samme ombæring rykker Brian C. Christiansen, der toppede den seneste Søren Søgaard-rangliste, ned på en væsentligt mere naturlig placering som nummer 23.

På de efterfølgende placeringer rykker den formstærke Aabenraa-profil Niels-Jørgen Hansen en enkelt placering frem som nummer to. Det sker på bekostning af Studsens Patrick Heinsøe, der tager et lille dyk ned som nummer tre.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1360 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Foruden Brian C. Christiansens markante fald på listen, så rykker Pottens Mogens Christensen og Esbjergs Daniel Jahn Hadberg ligeledes ud af top 10, og er nu i stedet placeret som henholdsvis nummer 14 og 17.

En af de nye navne i top 10 er Pottens Niels Heinsøe, der avancerer intet mindre end 27 placeringer op som nummer ni. Også Kælderens veteran, Anders Zaar, imponerer med et spring fra 11. til fjerdepladsen, alt imens Royals 25-årige Michael Ladefoged rykker ni placeringer frem, og nu indtager syvendepladsen.

Fire unge spillere i top 10

Netop Michael Ladefoged har da også haft en god periode i 2. division vest, hvor han har vundet 11 ud af 12 kampe med et fornemt gennemsnit på 19,09 pile per vundet leg.

De gode præstationer betyder, at vejlenseren er den fjerde spiller på højest 25 år, der indgår i ranglistens top 10. Foruden jævnaldrende Simon Bak, så er 23-årige Teitur Thorleifsson og 22-årige Nicolai Rasmussen nemlig også med i top 10.

I samme åndedrat er det i øvrigt værd at fremhæve blot 14-årige Nikolaj Jørgensen fra Ringsted, der til trods for sin unge alder allerede har etableret sin som en af de bedste spillere i 2. division øst, og på den baggrund indtager en fornem placering som nummer 58 på Søren Søgaard-ranglisten.


Top 16 på Søren Søgaard-ranglisten (oktober 2020)

Kilde: Dartistik/Martin Hawkins 

Potten fører sig frem med tre spillere i top 16

På klubbasis er der i øvrigt kun en klub, der kan prale af at have tre spillere med i Søren Søgaard-ranglistens top 16. Den østjyske 1. divisionsklub, Potten, er således både repræsenteret af Nicolai Rasmussen, Niels Heinsøe og Mogens Christensen.

I samme ombæring kan både Aabenraa, Aalborg, Kælderen og Fluen glæde sig over hver især at have to spillere med blandt de 16 bedste.

Du kan se hele Søren Søgaard-ranglisten, der nu udgøres af 1.571 spillere, lige her.


Podcast: Analyse af 1. division efter trejde spillerunde:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*