Oversigt: Disse danskere deltager ved Q-School

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Ni danskere har tilmeldt sig den europæiske Q-School, der efter planen skal afholdes mellem den 8.-17. februar.

Mellem den 8.-17. februar afholdes PDC’s Q-School, og her vil ni danskere være blandt deltagerne. I alt har 668 spillere tilmeldt sig turneringen, hvor det er muligt at vinde et Tour Card, og dermed også vinde adgang til PDC’s ProTour.

271 af disse spillere har tilmeldt sig den europæiske Q-School, hvoraf ni danskere altså vil være deltagende, og dermed være med i kampen om 11 europæiske Tour Cards.

Blandt de ni danske deltagere er det i første omgang værd at fremhæve Niels Heinsøe, Niels-Jørgen Hansen og Tom Veje Kristensen, der alle er en del af det danske bruttolandshold, og derudover også deltog ved Q-School sidste år.

Også Bent Lambertsen, Claus Nielsen og Ivan Springborg Poulsen vil igen i år prøve lykken ved Q-School, efter at de ligeledes var tilmeldt sidste års ‘kvalifikationsskole’.

2021-udgaven af PDC’s Q-School vil dog også byde på debut for flere danske spillere i skikkelse af Andreas Toft Jørgensen,  Brian Rohmann Andersen og Michael Seemann.

Forud for Q-School er det særligt Niels Heinsøe, Niels-Jørgen Hansen, Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen, der anses som de bedste danske bud på en potentiel overraskelse i kampen om et Tour Card, om end det også vil blive interessant at se om Aabenraas fremadstormende, 26-årige Andreas Toft Jørgensen vil kunne leve op til sit foreløbigt hæderlige niveau i denne sæsons 1. division.

Det vil på forhånd være en gedigen overraskelse, hvis det skulle lykkes en dansker at vinde et Tour Card. Deltagelsen ved Q-School giver dog også mulighed for, at spillerne kan tilmelde sig PDC’s Challenge Tour, hvor særligt Niels Heinsøe, Niels-Jørgen Hansen og Ivan Springborg Poulsen har været aktive gennem de seneste sæsoner.

Ingen Simon Bak

Mens der altså umiddelbart bliver rig mulighed for at se en lang række danskere i aktion ved Q-School, så springer det dog i øjnene, at Danmarks vel nok største talent netop nu, Simon Bak, til trods for tidligere udtalelser alligevel ikke deltager ved Q-School i den kommende måned.

Dartnyheder.dk har været i kontakt med den 25-årige bruttolandsholdsspiller, der oplyser, at det blandt andet er sammenfald mellem spilledatoer og kærestens termin, der har været blandt årsagerne til, at Simon Bak ikke overholdt gårsdagens tilmeldingsfrist, og derfor må vente til næste år i bestræbelserne på at deltage ved Q-School.

Du kan danne dig et overblik over samtlige Q-School deltagere her. Her fremgår det blandt andet, at spillere som Raymond van Barneveld og Christian Kist vil være blandt deltagerne ved den europæiske Q-School.


Læs også:

Skab dig et overblik: Sådan fungerer Q-school

Statistik: Sådan gik det de danske Q-School deltagere i 2020

Efter kæmpe overraskelse: Q-School vinder sender venlig tanke til Michael Frydendahl og Jann Hoffmann

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*