MVG om tabet af verdensranglistens førsteplads: ‘Jeg skal nok vende tilbage, bare rolig’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Michael van Gerwen garanterer, at han på sigt vil tilbageerobre førstepladsen på PDC’s verdensrangliste.

Da Gerwyn Price den 3. januar løftede VM-trofæet for næsen af Gary Anderson, da overtog waliseren også førstepladsen på PDC’s verdensrangliste. En placering som Michael van Gerwen ellers havde indtaget siden 1. januar 2014.

Det er med andre ord første gang i syv år, at ‘MVG’ ikke længere kan tituleres som verdensetter. Spørger man den tredobbelte verdensmester selv, så er det dog blot et spørgsmål om tid, før han igen overtager førstepladsen på ranglisten. Det fortæller han i et interview med PDC, hvor han ligeledes indrømmer, at hans nuværende andenplads betyder, at han går ind til 2021 med nye udfordringer forude.

– Selvfølgelig. Man er altid nødt til, at have udfordringer, så det ændrer ikke noget for mig (ikke længere at være nummer et på verdensranglisten, red.). Jeg må bare se fremad, og forsikre mig, at jeg genovertager førstepladsen. Det ved jeg, at jeg gør. Det er helt sikkert, men jeg er nødt til at sikre mig, at jeg har det rigtige fokus og mindset, forklarer Michael van Gerwen.

Det er dog ikke udelukkende en dans på roser, at være nummer et på verdensranglisten. Forleden udtalte Gerwyn Price eksempelvis, at han er blevet overvældet over det store pres, der har været fra journalister og medier, der gerne vil have en snak med den regerende verdensmester, alt imens Michael van Gerwen selv indrømmer, at der også er et sportsligt forventningspres forbundet med førstepladsen. Derfor tror han også, at en klatretur ned af ranglistens tinde kan give ham fornødent arbejdsro.

– Ja, det tror jeg. Jeg synes, at jeg har opbygget min form gennem de seneste måneder, og jeg spillede også et udmærket VM. Dave Chisnall spillede måske sin bedste TV-kamp nogensinde, men det gælder også nogle af de andre spillere, jeg mødte; såsom Joe Cullen. De spillede alle sammen rigtig godt, men det er hvad der sker, uanset hvilken sport det drejer sig om. Det må man acceptere, men man er også nødt til at gøre noget ved det, lyder det.

– Selvfølgelig er det ikke rart, at jeg ikke længere er nummer et. Men hvis jeg skal pege på én, som har fortjent det, så er det Gerwyn Price. Helt sikkert. Men jeg skal nok vende tilbage, bare rolig, uddyber ‘The Green Machine’, der derudover forklarer, at han til trods for det pres, der er forbundet med verdensranglistens førsteplads, ikke følte en lettelse, da han vågnede op den 4. januar og erkendte, at førstepladsen nu tilhørte en anden.

– Nej, det var der ikke. Selvfølgelig er det rart, at jeg ikke skal lave det samme antal interviews længere, men det er en del af alle sportsgrene. Jeg har været nummer et i syv år, og sådanne ting sker. Men forhåbentlig vil det hjælpe mig med at få sulten tilbage, for folk glemmer somme tider, at jeg stadig er ret ung.

Michael van Gerwens første udfordring i 2021 indledes den 29. januar, hvor han og resten af verdensranglistens top 24 kæmper om titlen ved ‘The Masters’.


Læs også:

Masters: Her er kampprogrammet

Opdateret verdensrangliste efter VM

Gerwyn Price: ‘Gary Anderson var min favoritspiller’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*