Stifterne og Aros rykker op i landets bedste række – Holeby og Verninge rykker ned

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

For første gang i klubbens spæde historie vil Morten Paulsen (billede) og Stifterne være at finde i landets bedste dartrække, alt imens Aros tilbage efter fire års fraværd. 

– Hvis vi kan stille med det her hold i hele næste sæson, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne kvalificere os til slutspillet i  1. division.

Så kontant var meldingen fra Aros Dartklubs Tom Veje Kristensen, da Aarhus-klubben lørdag eftermiddag spillede sig tilbage i landets bedste dartrække. Det sker efter en fire-årig genopbygningsperiode i 2. division vest. Egentlig blev Aros kun nummer to i rækken, mens eftersom rækkens førsteplads gik til Potten Dartklub som allerede har et hold i 1. division, så går den direkte oprykningsplads til Aros istedet.

På den modsatte side af Storebælt lykkedes det Københavner-klubben Stifterne at rykke op i dartsportens Superliga for første gang i klubbens spæde levetid. Klubben startede op i kvalrækken tilbage i 2014/2015-sæsonen, og har siden da overbevisende spillet sig op gennem danmarksserien, 3. division og nu altså 2. division.

Aros og Stifternes oprykning sker på bekostning af Holeby og Verninge som må en tur ned i landets næstbedste række. Det samme kan blive et scenarie som Lido Dartklub og Assens må forholde sig til, hvis ikke de kommer helskindet ud af deres nedryknings-playoff mod oprykningskandidaterne fra Hinnerup og Gørslev. Playoff afvikles ifølge DDU’s kalender lørdag den 19. maj – samme dag som 1. divisions-slutspillet, hvor henholdsvis Potten, Aabenraa, Kælderen og Ringsted skal fordele medaljerne imellem sig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*