Oversigt: Her er lodtrækningen til World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen har vundet de seneste to udgaver af World Grand Prix, og jagter i år karrierens sjette titel ved den atypiske turnering.

På tirsdag begynder PDC’s prestigefulde turnering World Grand Prix. En turnering hvor spillerne både skal starte og slutte på en double.

Turneringen blev første gang afholdt i 1998, og har siden år 2000 haft hovedsæde i Irland. Grundet coronakrisen må spillerne i år dog tage til takke med endnu en turnering til England, idet World Grand Prix afholdes i Coventry uden publikum.

Læs også: Sensationelt: Raymond van Barneveld gør comeback

De mere ydmyge spilleforhold betyder dog ikke, at der ikke bliver noget at spille om. Ligesom sidste år lyder den samlede præmiepulje nemlig på godt og vel 3,7 millioner danske kroner, hvoraf vinderen løber afsted med en præmiecheck på hvad der svarer til lige knap 900.000 danske kroner.

Hård lodtrækning til den forsvarende mester

Forud for at turneringens sættes i gang på tirsdag, så har PDC for nyligt foretaget lodtrækningen, hvor de 32 kvalificerede spillere er blevet fordelt ud i 16 opgør i første runde.

Mens verdensetteren Michael van Gerwen har fået en umiddelbar hård lodtrækning i den formstærke polak Krzysztof Ratajski, så kan verdensmesteren Peter Wright glæde sig over en væsentlig mere overkommelig modstander i skikkelse af verdensranglistens nummer 40, Ryan Joyce.

Verdensranglistens nummer tre, Gerwyn Price, har ligeledes fået en taknemmelig lodtrækning i første runde, hvor han møder hollandske Jermaine Wattimena, alt imens Michael Smith kan forberede sig til et opgør mod World Matchplay-vinderen Dimitri van Den Bergh.

Flere interessante opgør i første runde

Foruden lodtrækningen der relaterer sig til verdensranglistens top fire, så er der flere kampe i første runde, der er værd at fremhæve.

Først og fremmest falder det i øjnene, at de to tidligere verdensmestre, Rob Cross og Gary Anderson, kan se frem til, at stå overfor hinanden tirsdag aften. Det samme kan i øvrigt formstærke Jose de Sousa og Devon Petersen, hvortil sidstnævnte for nyligt vandt sin første PDC-titel i karrieren, idet han i søndags triumferede på Europa Touren.

Onsdag aften spilles så de sidste kampe i første runde, og her er det særligt værd at fremhæve kampen mellem Dave Chisnall og Glen Durrant, samt det forudgående opgør mellem Ian White og Jonny Clayton.

Du kan se hele lodtrækningen/kampprogrammet til World Grand Prix her nedenfor. Kampene vil blandt andet kunne ses live på PDC.tv og Viaplay.


World Grand Prix 2020
Kampprogram
Tirsdag 6. oktober (19:00)
Første runde

Adrian Lewis v Chris Dobey
Danny Noppert v Ryan Searle
Mensur Suljovic v Dirk van Duijvenbode
Jose De Sousa v Devon Petersen
James Wade v Mervyn King
Rob Cross v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Krzysztof Ratajski
Michael Smith v Dimitri Van den Bergh

Onsdag 7. oktober (19:00)
Første runde
Brendan Dolan v Kim Huybrechts
Jamie Hughes v Stephen Bunting
Jonny Clayton v Ian White
Dave Chisnall v Glen Durrant
Daryl Gurney v Joe Cullen
Peter Wright v Ryan Joyce
Gerwyn Price v Jermaine Wattimena
Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Torsdag 8. oktober (20:00)
Anden runde

Fredag 9. oktober (20:00)
Anden runde

Lørdag 10. oktober (20:00)
Kvartfinaler

Søndag 11. oktober (20:00)
Semifinaler

Mandag 12. oktober (20:00)
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*