Medie: Phil Taylor dropper World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

I følge Live-Darts.com skal vi ikke forvente at se Phil Taylor ved dette års World Darts Grand Prix.

World Darts Grand Prix har som så mange andre turneringer gennem årene været domineret af Phil Taylor. Siden turneringen første gang blev afholdt for 19 år siden, har Phil Taylor vundet trofæet intet mindre end 11 gange. Michael van Gerwen og James Wade er de eneste 2 spillere som, foruden Taylor, har vundet turneringen mere end én gang, med henholdsvis 3 og 2 sejre. Derudover har også Colin Lloyd, Alan Warriner og Robert Thornton vundet turneringen tidligere.

Ifølge onlinemediet Live-Darts.com, skal vi dog ikke forvente at se Phil Taylor løfte trofæet for en 12. gang i sin karriere. Taylor skulle nemlig have valgt turneringen fra, for i stedet at fokusere fuldt ud på Champions League of Darts, World Series, Grand Slam og ikke mindst VM.

Live-Darts.com beretter dog ikke om hvor de har deres viden fra, så intet er officielt endnu. Taylor er da også ved flere lejligheder citeret for at have sagt, at han har i sinde at deltage i alle de major-turneringer han på forhånd er kvalificeret til at spille. Her er World Grand Prix i blandt, modsat eksempelvis Players Championship Finals og European Tour Finals. Omvendt har Taylor også givet udtryk for, at motivationen til at forberede sig til turneringerne ikke længere er så udtalt som tidligere, og derfor giver det også god mening, hvis Taylor vælger turneringen fra.

World Grand Prix er kendt som turneringen hvor man både starter og slutter med en double, hvorfor der også sjældent bliver leveret gennemsnit over 100. Kun 2 gang er der eksempelvis blevet spillet med over 100 i snit i en finale ved Grand Prix, da Taylor og van Gerwen hver især gjorde det i 2002 og 2016.

Sidst Taylor vandt turneringen var i 2013. De sidste to år er han røget ud i første runde til Vincent van der Voort og Steve West.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*