European Championship: Fredagens program

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Igen i dag kan vi se frem til et hav af spændende kampe.

Torsdagens åbningskampe ved European Championship endte som ren skuffelse for det begliske hjemmepublikum, som kunne bevidne begge Huybrechts-brødre tabe i første runde med cifrene 6-5 til Gerwyn Price og Mensur Suljovic. Dermed er det unge stortalent Dimitri van den Bergh belgiernes eneste tilbageværende håb i turneringen.

23-årige van den Bergh har haft en lovende sæson hvor han pt. indetager 2. pladsen på PDC’s U23-rangliste, men hvor det dog har knebet med de store resultater på senior-touren. Det skal han i dag forsøge at lave om på mod Jonny Clayton som for nyligt vandt sin første PDC-titel i karrieren.

Kampen følges op af opgøret mellem Dave Chisnall og Cristo Reyes, hvor begge spillere de seneste måneder har haft en meget svingende formkurve. Reyes var tidligere i år en kandidat som potentiel outsider til næste års Premier League-udtagelse – et kandidatur som dog er smuttet gennem fingrene på spanieren gennem det sidste halve år, og dagens kamp er derfor vigtig for Reyes, som endnu jagter karrierens første sejr over Chisnall efter 2 hidtidige nederlag.

En anden spiller som startede sæsonen med fyr og flamme er Benito van de Pas. Nøjagtig som Reyes har de seneste måneder dog været meget middelmådige for Benito, som skal forsøge at overkomme en omvendt formstærk Vincent van der Voort. Det er parrets 4. indbyrdes opgør som hidtil har budt på 3 sejre i Benitos favør. Spørgsmålet er dog, om ikke Vincent er i en anelse bedre tilstand end Benito i øjeblikket, og på den baggrund vil hive sejren i land, på trods af at være bookmakernes underdog.

Herefter følger et opgør mellem to vindere på dette års pro-tour, Daryl Gurney og Steve Beaton. Daryl Gurney vil være favorit, ikke mindst set i lyset af triumfen ved World Grand Prix tidligere på måneden. Beaton har dog tidligere vist at han på dagen kan spille lige op med selv de aller bedste, så intet er givet på forhånd mellem de to formstærke major-vindere.

Kampen mellem Michael Smith og Nathan Aspinall er på forhånd utrolig vigtig for Michael Smith. Smith har de seneste sæsoner kæmpet med at genfinde den form som sikrede ham et mandat ved Premier League i 2016, men har de seneste måneder vist tegn på bedre tider. Skal dette momentum fortsætte, vil et nederlag mod Nathan Aspinall være et hårdt slag for den tidligere ungdomsverdensmester.

Rob Cross har indtil nu været sæsonens helt store oplevelse. Det har ganske vist ikke været meget vi har set til ham på TV, eftersom det er hans første sæson i PDC. Derfor kan vi glæde os ekstra meget til kampen mellem Cross og tyske Martin Schindler, hvor Schindler ligeledes har sit at bevise på baggrund af en formstærk periode.Joe Cullen og Stephen Bunting er to spillere som aldrig rigtig er til at blive kloge på. Enten spiller de fremragende, eller også er spillet meget middelmådigt. Lad os håbe på det første, når verdensranglistens nummer 19 tager imod nummer 21.

Eftermiddagens sidste kamp skal afgøres mellem 2.-seedede Peter Wright som har haft sit livs sæson, mod polske Krzysztof Ratajski som har haft det samme – dog i en helt anden målestok. Wirght har i år vundet sin første major-titel, da han tidligere i år sejrede ved UK Open og senest sejrede ved German Darts Masters, hvilket skal kombineres med hele 5 Europa Tour-titler og flere andre titler på PDC’s protour. Et sådant trofæskab kan Ratajski ikke helt bryste sig af, men polakken vandt for en god måneds tid siden Winmau World Masters, og har generelt vist fornemme takter på PDC’s Europa Tour. Det vil være en overraskelse hvis Ratajski vinder dagens kamp mod Wright – men ikke nogen sensation.

Eftermiddagens kampe starter klokken 14:00, og kan streames live på Viaplay.dk. Eftermiddagens kampe følges op af aftenens 2. rundekampe som afvikles fra klokken 20:00 og ligeledes sendes på Viaplay.

Kampprogram (eftermiddag 14:00)
Jonny Clayton vs. Dimitri Van den Bergh
Dave Chisnall vs. Cristo Reyes
Benito van de Pas vs. Vincent van der Voort
Daryl Gurney vs. Steve Beaton
Michael Smith (3) vs. Nathan Aspinall
Rob Cross (6) vs. Martin Schindler
Joe Cullen (7) vs. Stephen Bunting
Peter Wright (2) vs. Krzysztof Ratajski

Kampprogram (aften 20:00)
Jelle klaasen vs. Kyle Anderson
Simon Whitlock vs. Alan Norris
Michael van Gerwen vs. Ian White
Mensur Suljovic vs. Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*