Mensur Suljovic nomineret til årets sportsmand i Østrig

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Instagram

Mensur Suljovic har haft en forrygende sæson, hvor han tidligere i år triumferede ved Champions League of Darts.

Østrigske Mensur Suljovic har haft sit livs sæson, hvilket indtil nu har kulmineret med en sejr ved Champions League of Darts og en placering som nummer 7 på verdensranglisten. Sejren ved Champions League skal ses i lyset af, at 45-årige Suljovic gik ind til turneringen som den helt store outsider mod resten af verdensranglistens top 8. Ikke desto mindre gik Suljovic gennem turneringen som ubesejret, og besejrede bl.a. Gary Anderson både i gruppen og i finalen. Sæsonen har i øvrigt budt på en enkelt titel på PDC’s pro-tour, samt en semifinale ved Grand Prix tidligere på måneden.

De fornemme præstationer har nu resulteret i en nominering til prisen som årets sportsmand i Østrig. Prisen kan sammenlignes med årets sportsnavn i Danmark, som sidste år blev vundet er OL-guldvinder, Pernille Blume.

De øvrige atleter som er nomineret til titlen er Jakob Pöltl (basketball), Stefan Kraft (skispring), Dominic Thiem (tennis) og Marcel Hirscher (alpint skiløb). Sidstnævnte Hirscher er et af Østrigs absolut største sportsnavne, og har da også vundet prisen i både 2015 og 2016. Besøger man den østrigske sporthjemmeside laola1.at, er der dog hele 60 % af brugerne som har stemt på Suljovic som årets sportsnavn, mens Hirscher er placeret på 2. pladsen med 18 % af stemmerne.

Sidst en dartspiller var nomineret til en lignende pris var i 2010, hvor Phil Taylor blev hædret med en andenplads i konkurrencen som årets britiske sportsnavn, hvilket i høj grad var med til at legitimere dartsporten som en accepteret sportsgren i Storbritannien – modsat i Holland, hvor flere var kritiske da Michael van Gerwen sidste år ikke var nomineret til den hollandske udgave af prisen, på trods af at have haft den mest dominerende sæson af nogen dartspiller nogensinde, hvilket bl.a. kom til udtryk ved hele 25 titler i løbet af sæsonen, samt verdensrekorden for det højeste televiserede gennemsnit nogensinde.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*